Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

UdL: Un grup d’estudiants han decidit ocupar el Rectorat de manera indefinida / Convocat aquest dimarts un Claustre extraordinari sobre la situació actual a Catalunya.

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

logo-udl

Un grup d’estudiants de la Universitat de Lleida han decidit ocupar el Rectorat de manera indefinida, per denunciar que el rector no dona suport al referèndum de l’1 d’octubre.

En total si han concentrat uns 250 estudiants que han arribat fent una manifestació des del Campus de Cappont. Els concentrats han entrat a les classes per demanar que els companys s’uneixin a la proposta.

Dijous passat, més de mig miler d’estudiants es van concentrar al Rectorat contra la repressió de l’Estat i a favor de l’1-O. Els concentrats van fer proclames demanant la dimissió del rector, Roberto Fernández, per no donar suport al referèndum. A la cita hi van acudir sobretot estudiants universitaris, però també d’instituts de secundària.♦

 

Nota oficial de la convocatòria del Claustre extraordinari a la UdL sobre la situació a Catalunya

El rector de la Universitat de Lleida (UdL) ha convocat una sessió extraordinària del seu Claustre el proper dimarts, 26 de setembre, per debatre “sobre els greus esdeveniments succeïts a Catalunya en els últims dies”. Tindrà lloc a partir de les 9.30h a la Sala d’Actes de l’edifici del Rectorat. La sessió ha de servir per aprovar, si s’escau, una declaració institucional. El rector de la UdL, Roberto Fernández, ha explicat que la reunió es convoca davant “la inquietud existent entre la comunitat universitària lleidatana”.

Roberto Fernández també ha destacat que “com a rector de la Universitat de Lleida manifesto la meva màxima preocupació davant dels esdeveniments que estan succeint actualment a Catalunya. En aquest sentit, he defensat i defensaré sempre els drets fonamentals civils i polítics i, en conseqüència, condemno qualsevol acció que pugui posar en perill aquests drets. Tal com ha posat de relleu la declaració conjunta dels rectors i rectora de les universitats públiques catalanes, el diàleg és la millor via de resolució dels conflictes. Per això mateix, considero que per contribuir a cercar vies de diàleg és convenient la unitat d’acció de totes les universitats públiques del país.” ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere