Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Setze empreses catalanes innovadores obtenen finançament de la UE a través de l’SME Instrument

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

eu

Un total de 242 pimes de 30 països diferents han estat seleccionades per rebre finançament en la darrera convocatòria de l’SME Instrument. Les empreses rebran un total de 12 milions d’euros per aconseguir que les seves idees innovadores arribin més ràpid al mercat. Entre les empreses seleccionades n’hi ha 16 de catalanes que han presentat projectes en àmbits molt diversos com ara un sistema per millorar la planificació del transport públic en les ciutats a través de la monitorització de l’ús que en fan els usuaris;  un aparell capaç de detectar de manera precoç la isquèmia cardíaca, una plataforma per fomentar la participació ciutadana en línia, un sistema per prevenir la legionel·la en hospitals o hotels, o unes palletes comestibles i biodegradables per substituir les tradicionals palletes de plàstic que generen residus.

Les empreses rebran el suport de l’anomenada Fase 1 del SME Instrument. 239 projectes rebran 50.000 euros per desenvolupar un pla de negoci. Algunes de les companyies s’han ajuntat per desenvolupar un projecte conjunt. Les empreses també rebran serveis d’assessorament gratuït.

La majoria de les empreses seleccionades són del camp de les TIC, de la salut i de la enginyeria. Espanya és el país que compta amb més empreses seleccionades en aquesta convocatòria (48) seguida de Itàlia (21) i França (18).

La Comissió Europea va rebre un total de 2.149 propostes en la convocatòria que finalitzava el dia 3 de maig. La propera data per a presentar-se a la fase 1 és el 5 de setembre.

Rerefons

L’instrument adreçat a les pimes i el programa «Via ràpida cap a la innovació» ja són un element fonamental del programa pilot del Consell Europeu d’Innovació (EIC) . La seva finalitat és finançar productes, serveis, processos o models de negoci radicalment nous i capdavanters que obrin nous mercats. Entre el 2018 i el 2020 el programa pilot de l’EIC destinarà 2 700 milions d’euros del programa Horitzó 2020 a finançar innovacions capdavanteres que obrin nous mercats. En la fase 1 cada projecte rep una suma de 50.000 euros per dur a terme estudis de viabilitat.

En la fase 2 cada projecte rep entre mig i dos milions i mig d’euros per finançar activitats com proves, testos, projectes pilots o maquetes. A més a més, les empreses seleccionades també es poden beneficiar d’assessorament empresarial gratuït.♦

 LLISTA DE BENEFICIARIS … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere