Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Biblioteca de la UdG mostrarà el Fons Bertrana amb tres visites guiades

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

udg

Amb motiu del 150è aniversari del naixement de Prudenci Bertrana i el 125è del d’Aurora Bertrana, la biblioteca de la Universitat de Girona ofereix visites guiades al seu fons, dins les activitats de l’Any Bertrana.

La Universitat de Girona (UdG) custodia, des del 1997, la biblioteca i el fons personals de Prudenci i Aurora Bertrana. El Fons Bertrana conté llibres i manuscrits literaris originals tant del pare com de la filla.

Per commemorar l’Any Bertrana, la biblioteca ha organitzat tres visites guiades que tindran lloc els dies 15 d’octubre, 5 de novembre i 17 de desembre, de 12 a 1 del migdia, a la biblioteca del Campus Barri Vell.

En el transcurs de la visita es mostraran llibres de la biblioteca personal d’Aurora, formada per uns 1.200 llibres. Sobretot conté obres de literatura en diverses llengües –com el català, castellà, anglès, francès o italià– i exemplars de la seva obra i de la del seu pare. Alguns d’aquests llibres inclouen dedicatòries d’autors com Agustí Bartra, Carles Rahola, Ventura Gassol, Joaquim Pla Cargol o Xavier Montsalvatge.

També es mostrarà el fons personal d’Aurora i Prudenci Bertrana, que inclou manuscrits literaris originals de tots dos així com correspondència, retalls de premsa amb anotacions o fotografies.♦

Fotografies: Prudenci i Aurora Bertrana

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere