Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron inicia una recaptació de fons per crear un nou Centre de Neonatologia Avançada

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

hvh

La campanya disposa d’una quantitat inicial de 250.000 euros aportats per la Fundació La Caixa per aconseguir l’objectiu dels 800.000

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha iniciat aquest dimarts la campanya “Amb tu, com a casa”, que té com a objectiu recaptar fons, fins a 800.000 euros, per crear un nou Centre de Neonatologia Avançada. El projecte compta amb el suport de la Fundació Bancària La Caixa, que ha aportat d’inici 250.000 euros. La creació d’aquest nou centre busca apropar el nadó prematur i la seva família, i que aquestes últimes siguin un actor més de l’equip que en tingui cura. D’aquesta manera, els pares podran fer-se’n càrrec, de manera íntima, de les necessitats del nadons i de les seves cures. El doctor Josep Perapoch, de la Unitat de Neonatologia del Vall d’Hebron, ha explicat que aquest centre “facilitaria” que el nadó prematur “rebi els estímuls necessaris durant aquest temps dels seus pares”.

L’Álvaro, protagonista de la campanyaLa campanya “Amb tu, com a casa” gira entorn a la historia de l’Álvaro, un nadó que va néixer al Vall d’Hebron amb 5 mesos de gestació i amb un pes de 650 grams. El pares del nen han participat també a la acció, de fet son els protagonistes del vídeo promocional d’aquesta que contà el procés de la família durant aquestes cures a l’hospital. La mare del nen, la Lali, ha explicat que “pensen que els nadons prematurs només necessiten agafar una mica de pes i després es van a casa, però va molt més enllà el procés”.

Prova pilot

L’Hospital Vall d’Hebron va posar en pràctica una prova pilot anomenada ‘Casiencasa’. S’habilitaven habitacions per als nens, després de passar un procés d’hospitalització, juntament amb el seus pares per a que pogueren passar més temps de manera progressiva. Segons les entitats mèdiques, aquesta prova va demostrar que quan hi havia contacta pell amb pell, disminuïa les apnees i les bradicàrdies del nadó, i així es reduïa la necessitat d’insuflar oxigen i sedació farmacologia al nen.

El futur nou centre

Si la campanya aplega els 800.000 euros establert s’hi construirà el nou centre de Neonatologia Avançada. Aquest edifici estarà equipat amb habitacions familiars d’ús exclusiu per a les famílies. Segons el Doctor Perapoch, aquestes cambres tindran “tot l’equipament necessari” per a que els pares “puguin formar part”. El gerent de l’Hospital Vall d’Hebron ha dit que el nou centre permetrà “millorar encara més l’atenció als nounat i ajudar a les seves famílies”. El Doctor Félix Castillo ha subratllat que “la implicació i integració de la família” en el nadó ingressat “és imprescindible i beneficiosa “ tant per a la “família com per al nounat”. La intenció amb la construcció d’aquest nou centre és “que els pares puguin fer-se càrrec del seu fill” i “disminuir la dependència” amb l’hospital i els seus professionals. Les empreses i ciutadans tenen diverses maneres de fer les seves aportacions econòmiques. D’una banda poden fer-ho amb el portal web de la pròpia campanya, ambtucomacasa.com, també a través de la plataforma de crowfunding migranodearena.com, en la pàgina de donatius de CaixaBank, o bé comprant samarretes amb l’etiqueta #Borntobeextraordinary.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere