Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Més de 60 investigadors i acadèmics participen en el congrés ‘Puig i Cadafalch. Arquitecte de Catalunya’

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

a7b0abd1-3682-498f-b773-1e5aa5057c99

Una seixantena d’estudiosos nacionals i internacionals participaran en conferències i comunicacions i obriran nous camins sobre el polifacètic personatge

El congrés, que se celebra del 18 al 21 d’octubre a Barcelona i Mataró, té la voluntat de presentar a la comunitat acadèmica i cultural la figura de Puig i Cadafalch en tota la seva magnitud

Durant quatre dies s’exposaran recerques inèdites que obriran nous camins per interpretar el personatge en tota la seva complexitat

El conseller Lluís Puig participarà en la cloenda del congrés aquest dissabte

 

Aquesta tarda s’inaugura, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, el Congrés “Puig i Cadafalch. Arquitecte de Catalunya”, que té lloc a Barcelona i Mataró fins aquest dissabte, 21 d’octubre. El congrés, organitzat pel Departament de Cultura, l’Ajuntament de Mataró, l’Institut d’Estudis Catalans i la Universitat de Barcelona, és una de les principals activitats acadèmiques organitzades amb motiu de la celebració de l’Any Puig i Cadafalch.

El congrés té la voluntat de presentar a la comunitat acadèmica i cultural la figura de Josep Puig i Cadafalch en tota la seva magnitud, difonent la seva labor en l’àmbit de l’arquitectura i l’urbanisme, però també en el de la política, la història de l’art i l’arqueologia. El comitè científic del Congrés està format per diverses personalitats del món acadèmic i està presidit per Xavier Barral. 

En aquest sentit, la trobada dona espai a experts i estudiosos de l’obra, del pensament i de l’entorn històric, polític i cultural del personatge. Durant l’esdeveniment, es presentaran recerques inèdites, tant d’investigadors consolidats com de joves que s’inicien en la recerca, així com d’altres desenvolupades en un context internacional, relacionades directament amb Puig i Cadafalch o sobre personatges o fets que puguin ajudar a entendre la seva dimensió internacional. En total, una seixantena d’estudiosos nacionals i internacionals participaran en conferències i comunicacions i obriran nous camins sobre el polifacètic personatge per interpretar-lo en tota la seva complexitat.

El congrés ‘Puig i Cadafalch. Arquitecte de Catalunya’ se celebra al llarg de quatre jornades a diferents punts de les ciutats de Barcelona i Mataró i s’organitza en cinc meses: “L’home polític. Josep Puig i Cadafalch i la política catalana de la restauració a la dictadura franquista”; “El constructor de ciutats. De Mataró a la capitalitat barcelonina”; “Els llenguatges arquitectònics entre el Modernisme i el Noucentisme. L’arquitecte i els seus col·laboradors”; “L’arqueologia catalana i la història de l’art romànic europeu”, i “La dimensió internacional d’un personatge polifacètic”.

Les sessions d’avui i demà se celebren a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona i estan dedicades a la vessant política, urbanista i arquitectònica de Puig i Cadafalch, mentre que les sessions a Mataró de divendres i dissabte aprofundeixen en la tasca de recuperació del patrimoni arqueològic i romànic català i en la seva dimensió internacional. Clouran el congrés el conseller de Cultura Lluís Puig i l’alcalde de Mataró, David Bote. Prèviament, tindrà lloc la conferència de clausura ‘Puig i Cadafalch, historiador de l’art europeu’, a càrrec d’Olivier Poisson de la direcció general de patrimoni del Ministeri de Cultura de França.

Puig i Cadafalch és un dels personatges més universals de la historiografia catalana, d’una gran complexitat i riquesa, que ha transcendit l’àmbit local per a projectar-se a nivell internacional. El seu paper com un dels arquitectes més rellevants del Modernisme català, el seu protagonisme en la història i en la política nacionals i la seva labor com a estudiós de la història de l’art medieval i de l’arqueologia, han fet de Puig i Cadafalch una figura de gran importància en la construcció del pensament modern.

 Programa … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere