Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Posicionament de l’Associació universitària AMICS de LO CAMPUS

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

govern

Declaració:  “El nostre Govern legítim tancat a la presó”

Davant l’empresonament del Govern electe i legítim de la Generalitat de Catalunya i davant les accions repressives que es volen aplicar al President Puigdemont i el Consellers instal·lats a Brussel·les, l’Associació universitària AMICS de LO CAMPUS vol expressar el següent posicionament:

1. Denunciem i declarem que el Govern Puigdemont és l’únic Govern legítim a Catalunya, com govern elegit a les urnes.

2. L’aplicació de l’article 155 per part de Govern de Madrid és un greu atemptat a la democràcia i als drets civils a Catalunya.

3. Fem costat a l’inici de la República catalana independent i en conseqüència la defensarem.

4. Les accions repressives de l’Estat: sigui prohibint consultes participatives i referèndums, sigui perseguint urnes i paperetes, violant correspondència, tancant webs, pagant a la gent a traves de policia i guàrdia civil, intimidant premsa, empresonat a líders socials, inhabilitant polítics o ara empresonant a representants polítics electes; són accions que denunciem i que el món universitari ha de saber explicar i denunciar a les Facultats i Escoles i també projectar-ho a la població.

5. Instem a professors, investigadors, estudiants, personal administratiu i de gestió de les Universitats Catalanes, a que participin a les mobilitzacions pacifiques a favor de les nostres llibertats democràtiques i nacionals.

6.També ens dirigim a les nostres Autoritats Acadèmiques de les diferents Universitats de Catalunya que es posicionin davant aquest trencament de la democràcia i contra els presos polítics que avui tenim. Les postures d’ambigüitat d’alguns Rectors i Degans, posicionant-se en l’equidistància, avui ja no es possible i demanem que es faci costat a la legitimitat i representativitat dels polítics sorgits de les urnes  -encara que políticament s’hi discrepi- i contra que hi hagin presos polítics. La democràcia l’hem de defensar tots.

Lleida / Vielha / Barcelona, 2 de novembre de 2017

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere