Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Signa el manifest de les associacions juvenils / #SomNecessàries

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

youthImage

Un crit conjunt per l’associacionisme juvenil! El 23 d’octubre la Generalitat va anunciar el bloqueig, per part del Govern espanyol, de més de 10 milions d’euros dirigits a finançar projectes associatius juvenils, socials i comunitaris. Davant d’aquesta situació, el jovent organitzat volem seguir sent motor de canvi i així ho hem fet públic en un manifest conjunt i obert que us animem a signar! Perquè creiem en la força col·lectiva per plantar cara i defensar els nostres drets i les nostres associacions. Per això, com a primera acció, us animem a signar el manifest de #SomNecessàries des de les vostres entitats i a seguir atentes a altres propostes que puguin sorgir des del teixit associatiu juvenil!
 

MANIFEST
 Davant el bloqueig de les subvencions destinades a projectes juvenils i d’acció cívica i comunitària, les entitats juvenils volem expressar el nostre rebuig, denunciar la situació i exigir la revocació immediata de la decisió. Considerem intolerable la ingerència del govern de l’Estat espanyol. El Ministeri d’Hisenda no està legitimat per bloquejar cap partida d’un pressupost que es va aprovar democràticament al Parlament de Catalunya, institució que acull i representa la sobirania de la societat catalana. Volem fer evident que es tracta d’una decisió arbitrària, injustificada i sense arguments. Quan una institució pública al·lega que l’associacionisme juvenil no és prioritari està vulnerant obertament el dret a l’associacionisme!

Una societat sense associacionisme és una societat morta. El teixit associatiu és imprescindible per construir una societat justa, democràtica, crítica, moderna i cohesionada. Aquest és el model social que defensem el CNJC i per assolir-lo, el suport de l’administració és més que necessari. Per això no concebem que el Govern de l’Estat no consideri de vital importància el suport a l’associacionisme.

Davant d’aquest atac a un dels pilars de la democràcia, esdevé fonamental posar en valor l’associacionisme. El bloqueig de les subvencions que estem vivint posa en risc la continuïtat de projectes i l’estabilitat de centenars d’entitats i federacions juvenils. La suspensió d’aquestes subvencions, que afecta directament a 300.000 joves, compromet molts projectes amb  impacte social sobre milions de persones.

Com a Consell Nacional de la Joventut de Catalunya exigim al Govern espanyol que deixi de bloquejar i intervenir uns pressupostos aprovats democràticament. Cal posar punt final al menyspreu i la desvalorització del teixit associatiu que suposa aquesta mesura. Davant la resposta feta pública ahir pel Ministeri, emplacem a la Generalitat de Catalunya a fer totes les gestions necessàries per solucionar, en la major brevetat possible, aquest despropòsit. Perquè aquesta suspensió de les subvencions no només posa en escac l’associacionisme, és un atac a la democràcia en tota regla.

Davant d’aquestes agressions, sortirem en defensa de les nostres entitats, la participació i l’associacionisme.

L’associacionisme juvenil NO es bloqueja!
Som motor de canvi!
#SomNecessàries

Entitats impulsores: Esplac (Esplais Catalans), Escoltes Catalans, Minyons Escoltes i Guies, Acció Escolta de Catalunya, Casals de Joves de Catalunya, Federació Catalana de l’Esplai, Coordinadora Catalana de Colònies Casals i Clubs d’Esplai, Don Bosco, JCI Catalunya, Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS), Consell de la Joventut de Barcelona, JOC Nacional de Catalunya i les Illes, Joves d’Esquerra Verda (JEV), CJC-Joventut Comunista, Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Associació d’Estudiants Progressistes – AEP,  Avalot – Joves de la UGT de Catalunya, Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), Servei Civil Internacional, Associació RAI, Associació Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut i Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).♦

 Per signar el Manifest … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere