Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat de Barcelona: Una exposició del CRAI Biblioteca del Campus Clínic commemora el centenari de la ‘Bibliografia medical de Catalunya’

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ub

L’històric inventari recollia tots els treballs publicats per metges catalans fins al 1917

El CRAI Biblioteca del Campus Clínic de la Universitat de Barcelona acull l’exposició «Història de la medicina catalana» fins al 19 de gener del 2018. Es tracta d’una selecció de 130 obres algunes de les quals formaven part de l’històric inventari Bibliografia medical de Catalunya, que recollia tots els treballs publicats per metges catalans fins al 1917.

La mostra, que vol recuperar l’esperit de la Bibliografia medical de Catalunya, fa una nova selecció actualitzada d’obres mèdiques i incorpora treballs com el Diccionari biogràfic de metges catalans o la Història de la medicina catalana. La selecció s’ha dut a terme a partir de la tasca de Jacint Corbella i Corbella, catedràtic de Medicina Legal i Toxicologia a la Universitat de Barcelona, i hi ha col·laborat la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

La Bibliografia medical de Catalunya es va crear amb motiu del Primer Congrés de Metges de Llengua Catalana de l’any 1913, arran d’un acord del congrés en què es demanava de reunir els treballs publicats fins aleshores per metges catalans, una tasca que va materialitzar l’any 1917 el responsable de la Biblioteca Arús, Eudald Canibell. La compilació bibliogràfica de Canibell es va exhibir en la «Primera exposició bibliogràfica medical de Catalunya», l’any 1917, al mateix edifici de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. No obstant això, després de l’exposició, els llibres es van tornar a guardar, dispersos, i el recull només va quedar reflectit en un catàleg que és el llibre inicial de l’exposició que organitza ara el CRAI Biblioteca del Campus Clínic.

La mostra del CRAI Biblioteca del Campus Clínic aplega algunes de les obres que formaven part de la compilació del 1917. L’objectiu és presentar la tasca dels metges catalans de principis del segle XX i homenatjar el centenari d’aquella recopilació bibliogràfica.♦

DIA:     del 16 d’octubre al 19 de gener del 2018.
LLOC:   Facultat de Medicina i Ciències de la Salut UB  Carrer de Casanova, 143, 08036 Barcelona.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere