Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nou número de RECERCAT, butlletí de la Generalitat de Catalunya sobre la recerca a Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

recercat

Ja es pot accedir als continguts del darrer número de RECERCAT, el butlletí electrònic elaborat des de la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya.

En aquest nou número 131 del butlletí, es dedica un article a analitzar les edicions del 2017 dels informes European Innovation Scoreboard iRegional Innovation Scoreboard. Cadascun dels informes presenta un quadre d’indicadors que analitza el rendiment de la innovació a escala estatal i regional.

També es fa ressò de dos recursos interessants. El primer, desenvolupat per investigadors de la UPC i de l’MIT, és una eina pionera en intel·ligència artificial anomenada Pic2Recipe; aquest recurs, a partir de la fotografia d’un plat presa des del telèfon mòbil, pot predir els ingredients que s’han fet servir per elaborar-lo i suggereix receptes similars. El segon ha estat liderat pel Centre de Visió per Computador (CVC) i el Departament d’Art i de Musicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); es tracta de l’eina OMR (Optical Music Recognition), un recurs que permet que l’ordinador reconegui una partitura escanejada i la converteixi a un format digital. 

La celebració de la Setmana de la Ciència 2017, una taula periòdica poètica (que associa un haiku a cada element) i el butlletí electrònic del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) són altres dels continguts destacats d’aquest número.♦

 RECERCAT número 131 … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere