Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Declaració institucional de la URV davant la situació política actual

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

urv

El Claustre universitari, reunit en sessió ordinària el 23 de novembre de 2017, ha aprovat la següent declaració institucional:

«Davant la situació política que viu Catalunya, creiem que la Universitat Rovira i Virgili no se’n pot desentendre, ja que la universitat com a institució pública responsable “d’afavorir el pensament crític, la cultura de la llibertat i el pluralisme, i la transmissió dels valors propis d’una societat democràtica, oberta i solidària” ha de procurar que els principis “d’autonomia, llibertat, democràcia, justícia, igualtat i no-discriminació, independència i pluralitat”, que proclama en el seu Estatut, impregnin també la societat a la qual serveix. En aquest sentit, el Claustre de la URV, reunit en sessió ordinària el dia 23 de novembre de 2017, manifesta:

1. Els problemes polítics requereixen solucions polítiques que no poden ser substituïdes per l’aplicació inexorable de la llei. La llei ha d’estar al servei dels ciutadans i no a l’inrevés, de forma que, quan una llei no respon als interessos legítims dels ciutadans, cal modificar-la i no imposar-la. Per aquest motiu urgeix la retirada de les accions penals iniciades contra dirigents polítics catalans i representants d’entitats ciutadanes, l’alliberament dels qui ja han estat subjectes a detenció o a presó preventiva en base a aquelles accions, i reclama l’inici d’un diàleg sense condicions prèvies per trobar la solució adient a un problema polític que s’arrossega des de fa anys.

2. El funcionament ordinari de les institucions d’autogovern de Catalunya ha de ser restablert immediatament per assegurar la convivència entre tots els ciutadans i el desenvolupament polític, econòmic, social i cultural del nostre país. Per aquesta raó demana que es deixi d’aplicar a Catalunya l’article 155 de la Constitució.

3. La democràcia només es pot construir a partir de les urnes i res que surti de les urnes atempta contra la democràcia, sinó que la fa més forta, inclusiva i duradora. En aquest sentit, i atès que han estat convocades eleccions al Parlament de Catalunya el proper 21 de desembre de 2017, fa una crida a que tothom hi participi de forma activa donant suport a les candidatures que millor representin la seva opció política.

4. El Claustre de la URV reitera el seu compromís, expressat en la sessió anterior de l’1 de juny de 2017, de defensar que Catalunya ha de poder decidir el seu futur en un referèndum d’autodeterminació acordat amb l’Estat espanyol.»♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere