Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona acull el cicle de conferències Gènere, Salut i Igualtat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ig

La Comissió d’Igualtat de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona organitza el cicle de conferències Gènere, Salut i Igualtat, que arrencarà el dilluns 27 de novembre i s’allargarà fins al 17 de maig del 2018. El cicle consisteix en un seguit de conferències que es duran a terme al Campus Clínic i al Campus de Bellvitge i que es faran coincidint amb quatre dies internacionals relacionats amb les dones i la diversitat sexual i de gènere.

Totes les activitats del programa són gratuïtes i s’adrecen principalment a estudiants d’Infermeria, Medicina, Odontologia i Podologia, però alhora, també a alumnes d’altres ensenyaments de grau, màster o doctorat.

Les conferències del cicle tractaran temes com la violència obstètrica, la LGTBfòbia, qüestions de violència masclista o necessitats de cura, que coincideixen amb les problemàtiques que s’aborden en algunes jornades reivindicatives d’abast internacional. Entre els diferents ponents hi haurà activistes, investigadors, catedràtics o escriptors, per tal de mostrar diferents àmbits i enfocaments des dels quals es detecten qüestions rellevants per a la quotidianitat de les dones.

L’objectiu del cicle és analitzar i qüestionar diversos aspectes a l’entorn de la identitat de les dones i la seva trajectòria de vida, tenint en compte les desigualtats en el treball, la representació als mitjans de comunicació o la violència masclista, entre d’altres. L’exposició de les diverses temàtiques es farà tant des de la perspectiva d’algunes protagonistes com de les pautes de detecció i l’actitud dels professionals de l’àmbit de la salut.

El programa arrencarà amb tres conferències amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones: el 27 de novembre, «Reflexiones en torno a la violència obstètrica», i el 14 de desembre, «Violència de gènere, pautes de detecció i actitud dels professionals de la salut» i «Activistes i defensores de drets humans a Mèxic: violències i resistències».

El 15 de febrer, Dia Internacional de la Nena i la Dona en la Ciència, es farà la xerrada «Drets socials i necessitats de la cura». I el 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, s’organitzarà una nova conferència titulada «Evolució social de la dona a través de les sèries de TV».

Per concloure, l’acte final del cicle coincidirà amb el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia amb dues conferències sobre la prevenció i lluita contra la LGTBfòbia.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere