Els secrets, meravelles i límits de la reproducció humana al Club dels Llunàtics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Els secrets, meravelles i límits de la reproducció humana és el tema de la propera sessió de la tertúlia del Club dels Llunàtics que tindrà lloc el proper dijous 30 de novembre a les 19h al Museu de Ciències Naturals de Barcelona al Parc del Fòrum. Anna Veiga, directora científica de Dexeus Mujer i directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona CMR, és la ponent convidada d’ aquesta sessió que modera Jordi Serrallonga.
Anna Veiga és la “mare científica” d’Anna Victòria, la primera nena proveta que va néixer a Espanya el 1984. Un gran avenç científic i de gran repercussió mediàtica que va obrir expectatives a moltes persones amb problemes d’esterilitat. Aquesta sessió del Club dels Llunàtics proposa un debat sobre les conseqüències morals i ètiques que suposa interferir en un procés que fins fa molt poc estava en mans de la natura i que prendrà com a referència la novel·la Frankestein de Mary Shelley que, ja a principis del segle XIX, anuncia moltes de les preocupacions que avui suscita el progrés científic.
Les sessions del Club dels Llunàtics del Museu conviden els participants a adoptar el rol dels científics noucentistes que discutien sobre temes molt diversos mentre sopaven a l’interior d’una rèplica d’iguanodont al Crystal Palace de Londres…En aquest cas, però, ho faran debatent i berenant dins de l’exposició permanent Planeta Vida, envoltats de més de 4.000 espècimens relacionats amb les ciències naturals.
El Museu de Ciències Naturals de Barcelona ha volgut recuperar la tradició del Club dels Llunàtics, que s’inspira en la idea de la Societat Lunar de Birmingham (s. XVIII) que es reunia en nits de lluna plena per “per il·luminar la ment dels homes”.♦