Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els secrets, meravelles i límits de la reproducció humana al Club dels Llunàtics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

nen

Els secrets, meravelles i límits de la reproducció humana és el tema de la propera sessió de la tertúlia del Club dels Llunàtics que tindrà lloc el proper dijous  30 de novembre a les 19h al Museu de Ciències Naturals de Barcelona al Parc del Fòrum. Anna Veiga, directora científica de Dexeus Mujer i directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona CMR,   és la ponent  convidada  d’ aquesta sessió que modera Jordi Serrallonga.

Anna Veiga és la “mare científica” d’Anna Victòria, la primera nena proveta que va néixer a Espanya el 1984. Un gran avenç científic i de gran repercussió mediàtica que va obrir expectatives a moltes persones amb problemes d’esterilitat. Aquesta sessió del Club dels Llunàtics proposa un debat  sobre les conseqüències  morals i ètiques que suposa interferir en un procés que fins fa molt poc estava en mans de la natura i  que  prendrà com a referència  la novel·la Frankestein de Mary Shelley que, ja a principis del segle XIX,  anuncia moltes de les preocupacions que avui suscita el progrés científic. 

Les sessions del Club dels Llunàtics del Museu conviden els participants a adoptar el rol dels científics noucentistes que discutien sobre temes molt diversos mentre sopaven a l’interior d’una rèplica d’iguanodont al Crystal Palace de Londres…En aquest cas, però, ho faran debatent i berenant dins de l’exposició permanent  Planeta Vida,  envoltats  de més de 4.000 espècimens  relacionats amb les ciències naturals.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona ha volgut recuperar la tradició del Club dels Llunàtics, que s’inspira en la idea de la Societat Lunar de Birmingham (s. XVIII) que es reunia en nits de lluna plena per  “per il·luminar la ment dels homes”.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere