Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Científiques a les aules / Sincrotró ALBA

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

alba

Des d’avui fins el dimarts 5 de desembre, científiques i enginyeres del Sincrotró ALBA s’acosten a aules de Barcelona per combatre els estereotips i prejudicis associats a la recerca. El projecte STEM Preparades, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, culminarà el 12 de desembre quan els alumnes podran visitar la instal·lació científica.

Les professions del futur necessiten més persones expertes en ciència i tecnologia. No obstant, la presència de dones en les carreres denominades STEM (Science, Technology, Engineering and Maths) només representa el 15% de tots els estudiants universitaris, segons dades del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport corresponents al curs 2015-2016.

Amb l’objectiu d’estimular vocacions científiques, garantir la igualtat de gènere i oportunitats i reduir els tòpics que allunyen les dones d’entorns científics i tecnològics, el Sincrotró ALBA ha posat en marxa el projecte STEM Preparades. Es tracta d’una sèrie de tallers que es realitzen a les aules, complementats amb una sessió de visita i activitats experimentals al Sincrotró ALBA. El projecte també inclou un anàlisi de les percepcions i motivacions dels estudiants envers aquestes matèries.

Hi participen un total de 170 alumnes de 3er i 4rt de la ESO procedents de cinc escoles públiques de Barcelona. El projecte ha estat desenvolupat amb la cooperativa educativa Eduxarxa, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Hi col·labora també el projecte europeu Hypatia, que ha desenvolupat recursos per a escoles, museus i centres de recerca i indústria per combatre la desigualtat de gènere en ciència i tecnologia.

“Arribar a alumnes joves és clau per poder demostrar a temps que homes i dones tenim les mateixes capacitats per a la ciència o la tecnologia”, comenta Caterina Biscari, directora del Sincrotró ALBA.

 STEM Preparades és una iniciativa del Sincrotró ALBA, dins del seu programa de divulgació científica.♦

 FOTOGRAFIA: Inma Ramos, doctora en física i responsable de l’oficina de l’usuari al Sincrotró ALBA, durant el taller a l’Institut Les Corts.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere