Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Programa d’hivern 2018 del Cafè Científic a la Casa Orlandai de Barcelona / Fundació Ciència en Societat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fcs

Programa dels cafès científics del primer trimestre de 2018: Hivern: El canvi global.

Es parla molt del canvi climàtic, però en realitat caldria parlar de canvi global, ja que l’activitat humana deixa empremta en moltes facetes de l’entorn. Les grans infrastructures modifiquen el paisatge; els residus que generem s’escampen arreu. Molts punts de vista ho estudien, com veuen el canvi global els científics? Com el veuen els artistes?

Dimecres 10 de gener: «Després de la fi del món»José Luis de Vicente, periodista i comissari de l’exposició
«Després de la fi del món» és una exposició sobre la transformació de la Terra en el planeta Antropocè. A través de vuit instal·lacions, artistes, filòsofs, arquitectes i científics ens expliquen històries i estratègies per a sobreviure en el món que ha de venir. El seu comissari ens explicarà per a què serveix una exposició per generar debat social.

Vinculat al cafè científic, proposem una visita a l’exposició al CCCB (Montealegre, 5) dimecres 7 de febrer a les 18h (trobada al pati central).

Dimecres 21 de febrer: El canvi global en els llacs de muntanyaJordi Catalan, CREAF
El clima mundial ha evolucionat sempre de manera natural, però darrerament proves obtingudes d’arreu revelen que hi ha un nou tipus de canvi climàtic. Com es reflecteixen els canvis del passat i els de l’actualitat en els llacs de muntanya? Quins altres efectes es troben en aquests ecosistemes sentinella a llarga distància?

Dimecres 21 de març: Un mar de plàsticsAnna Sànchez Vidal, Departament de Dinàmica de la Terra i de l’Oceà
La utilitat dels envasos de plàstic a casa es tradueix en residus de lenta degradació, que s’acumulen en l’oceà on generen grans «illes» de deixalles. La roba que vestim, els cosmètics que ens poleixen i altres productes estan formats per microplàstics, que van al mar i entren en el cicle alimentari. Què comporta tot plegat a la flora i la fauna marines?

Casa Orlandai, Jaume Piquet, 23 Sarrià, 08017 Barcelona.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere