Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

UNIÓ EUROPEA : Artistes i creadors expliquen com l’experiència Erasmus ha marcat la seva obra

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

Els músics David Carabén i Joan Enric Barceló, la il·lustradora Amaia Arrazola i la directora Elena Martín protagonitzen el vídeo #JoSocErasme amb motiu del 30è aniversari del programa

El vídeo #JoSocErasme forma part d’una campanya de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona per commemorar els 30 anys del programa. El vídeo recull testimonis d’artistes que han fet un Erasmus i que expliquen com aquesta experiència ha influït en la seva obra. El líder de Mishima, David Carabén, que va començar a cantar quan estava fent un Erasmus a Grenoble, és una de les veus que hi apareixen. També Joan Enric Barceló, dels Amics de les Arts, que desvetlla com una de les cançons del grup està directament inspirada per una experiència viscuda durant el seu Erasmus a Edimburg. El reportatge compta igualment amb la col·laboració de la il·lustradora Amaia Arrazola, coautora del llibre ‘Cosas que nunca olvidarás de tu Erasmus’ i l’actriu i directora de cinema Elena Martín, que dirigeix i protagonitza la pel·lícula ‘Júlia ist’, basada en la seva pròpia experiència com a estudiant Erasmus a Berlín.

El programa Erasmus, que des de 2014 s’anomena Erasmus +, és un dels de més èxit de la Unió Europea. Durant tres dècades ha ofert als joves oportunitats d’adquirir noves experiències i ampliar horitzons. Erasmus ha tingut un impacte important en la vida de milions de joves europeus. Alguns afirmen que els ha ajudat a créixer personalment, d’altres que els ha brindat l’oportunitat de poder viure una primera experiència lluny de la seva ciutat. L’Erasmus també ha estat, en alguns casos, una font d’inspiració per a artistes: músics, escriptors, dibuixants o poetes s’han servit d’aquesta experiència de vida per fer les seves obres. És el cas dels protagonistes del vídeo #JoSocErasme.

La publicació del vídeo #JoSocEurasme conclou les activitats del 30è aniversari del programa promogudes al llarg de tot el 2017 per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. En aquest reportatge de poc més de 10 minuts, Erasme de Rotterdam torna més de 500 anys després de la seva mort per descobrir el seu llegat. Es troba amb milions de joves que gràcies al programa Erasmus han pogut conèixer altres cultures, sortir de la seva zona de confort, conèixer altres sistemes educatius i enfrontar-se a nous reptes vitals, i s’atura en quatre històries Erasmus vinculades al món de l’art i la cultura.

D’aquesta manera, el vídeo recull les experiències Erasmus de David CarabénJoan Enric Barceló; Amaia Arrazola i Elena Martín. A tots ells els uneix una cosa: l’Erasmus va marcar no només la seva vida, sinó també la seva obra i la seva carrera professional. David Carabén explica que l’embrió de Mishima va néixer mentre era a Grenoble en una festa de la Música; Amaia Arrazola es pregunta si hauria estat il·lustradora sense el seu Erasmus; Barceló va convertir una de les seves experiències a Edimburg en una cançó dels Amics de les Arts; i Elena Martín va voler plasmar la seva aventura en el seu treball de final de carrera, la pel·lícula “Júlia ist”.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere