Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Facultat de Física de la Universitat de València convoca la XIII Fira-Concurs Experimenta

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

uv

La Facultat de Física de la Universitat de València ha convocat la XIII edició de la Fira-Concurs d’Experiments i Demostracions de Física i Tecnologia Experimenta, adreçada a estudiantat d’ESO, Batxillerat i cicles formatius. Els treballs s’exposaran en un acte festiu obert al públic a celebrar el pròxim 22 d’abril al Museu de les Ciències Príncep Felipe de València.

Experimenta 2018 pretén convertir l’estudiantat d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà en protagonista actiu i creatiu i en divulgador de la ciència. Amb l’ajuda d’un tutor o tutora del seu centre d’estudis, els participants han de preparar un projecte. Finalitzat el termini d’inscripció, hauran de mostrar els treballs admesos i explicar-los en una fira oberta al públic, posant de relleu les relacions entre els fenòmens naturals i les aplicacions tecnològiques, és a dir, entre física i tecnologia.

Entre tots els projectes que es presenten a la fira es concediran cinc premis. Quatre d’ells estaran valorats en 300€ i el més votat pel públic visitant amb 200. També es concediran diferents mencions d’honor. A més, s’atorgaran premis per als departaments dels professors amb projectes guanyadors: materials per al muntatge d’experiències de física o tecnologia.

Des del comité organitzador de l’esdeveniment es recalca que el bon funcionament, la correcta comprensió del treball per part dels concursants i la claredat de les explicacions seran aspectes molt valorats. En acabar la fira se celebrarà el lliurament de premis.

La innovació i el desenvolupament  tecnològic del futur depenen en gran mesura de la curiositat i l’entusiasme de l’estudiantat per a conéixer i comprendre els fenòmens quotidians, pel que és molt important que l’estudiantat puga implicar-se en primera persona en la ciència. Especialment des del punt de vista experimental, un àmbit que permet adquirir familiaritat amb la realitat i posar en joc la capacitat de discussió i de relacionar allò que observa amb els principis i magnituds de la física i amb les aplicacions tecnològiques.

Aquesta iniciativa compta amb un projecte competitiu de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT-MINECO), a més de la col·laboració d’altres entitats, com el Museu de les Ciències Príncep Felipe de València, l’Ajuntament de València, IFIC-Excel·lència S. Ochoa, la Real Societat Espanyola de Física, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació-Càtedra de Divulgació de la Ciència, la Delegació per a la Incorporació a la UV,  el Centre de Formació i Qualitat i la Unitat d’Igualtat de la UV, el Grup Especialitzat d’ensenyament de la Física (RSEF), APTCV i altres entitats externes.

Experimenta va nàixer en 2005 amb l’objectiu d’involucrar l’estudiantat en l’Any Mundial de la Física d’una manera activa i creativa. L’entusiasme dels concursants i dels visitants va ser extraordinari i va contribuir a transformar-la en un esdeveniment anual.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere