Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de Barcelona, Mercadona i Cunicarn impulsen el consum de la carn de conill entre la població jove i els esportistes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

48521

La Universitat de Barcelona, la cadena de supermercats Mercadona i l’empresa cunícola catalana Cunicarn han signat un conveni d’R+D+i per impulsar el consum de carn de conill entre la població jove i els esportistes. En concret, l’objectiu d’aquest acord és, d’una banda, divulgar les propietats nutricionals i saludables d’aquesta carn i, de l’altra, desenvolupar noves textures, presentacions i receptes culinàries —a partir de tècniques com la cuina al buit, la deshidratació o la preparació de derivats liofilitzats— que tinguin una millor acceptació per part del consumidor.

La carn de conill està considerada una de les carns blanques més saludables de la dieta mediterrània pel seu baix contingut calòric (133 kcal cada 100 g) i perquè és rica en proteïnes, vitamines (B12, E) i minerals (amb poc sodi). El sector cunícola a Espanya arriba avui a una producció de prop de 63.000 tones de carn, però el consum està estancat en 1,15 kg per habitant a l’any (dades del 2015).

El conveni signat per les tres institucions també permetrà posar en marxa una prova pilot per incorporar la carn de conill preparada en la dieta de pacients amb disfàgia orofaríngia. El desenvolupament de noves receptes adaptades permetrà millorar la qualitat de vida d’aquests malalts, ja que un de cada tres presenta dèficits nutricionals importants a causa de les dificultats per deglutir els aliments.

El treball de recerca el coordinarà un grup d’investigadors del Campus de l’Alimentació de la UB (recinte de Torribera, Santa Coloma de Gramenet) i es proposa tenir una incidència directa en els joves. En aquest sentit, es preveu implantar noves alternatives culinàries elaborades amb carn de conill en alguns restaurants universitaris per tal d’avaluar la percepció que tenen els consumidors joves de la qualitat i les característiques nutricionals i organolèptiques d’aquesta carn.

La signatura de l’acord va tenir lloc el 24 de novembre a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, i hi van participar el rector de la UB, Joan Elias; el director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, i el director general de Cunicarn Alimentació SL, Ramon Calbet.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere