Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un estudi universitari de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social revela l’empobriment dels treballadors catalans

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

pob

Al voltant de mig milió de treballadors a Catalunya té un sou insuficient per a una “vida digna”, segons un estudi coordinat per la professora d’Economia Aplicada de la Universitat de Lleida (UdL) Maria Àngels Cabasés. L’informe Ocupació de qualitat: resposta al fenomen dels treballadors pobres, de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social, revela que la recuperació econòmica no s’està traduint en la creació d’ocupació neta i de qualitat.

El llindar mínim fixat per la Carta Social Europea per poder tenir una “vida decent” està en els 1.171 euros. L’estudi afirma que entre 475.300 i 692.000 assalariats catalans no hi arriben. Al 2016, 234.600 van guanyar un sou mig mensual infe­rior a 710,1 euros, dels quals el 90% amb una jornada a temps parcial;  240.700 assalariats, entre 710,1 euros i 1.002,8 euros, dels quals un 51,1% a temps complert.  Segons la mateixa estadística, el salari mig mensual brut català és de 1.952 euros. Les xifres de tre­ball temporal involuntari (23% dels ocupats) situen l’Estat espanyol a la cua del conjunt de la Unió Europea. 

El document proposa mesures que ajudin a reduir aquests números, com la reducció dels contractes temporals, la creació d’un marc laboral de qualitat per impedir la mà d’obra gratuïta pels períodes de pràctiques, el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania que inclogui els treballadors pobres i la pujada del Salari Mínim Interprofessional.♦

 INFORME COMPLET “Ocupació de qualitat: resposta al fenomen dels treballadors pobres”clicar aquí

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere