Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El TERMCAT, amb el suport del Departament de Salut, publica la ‘Terminologia de les malalties infeccioses’ amb motiu de La Marató de TV3

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

terminologia

El diccionari en línia es complementa amb un recurs interactiu que presenta els principals termes de l’àmbit, com ara bacterifongprotozou virus

El Departament de Cultura, a través del TERMCAT, i amb el suport del Departament de Salut, publica en línia la Terminologia de les malalties infeccioses, que aplega 220 termes bàsics relacionats amb aquestes patologies. El diccionari es presenta acompanyat d’un producte multimèdia en format de targetes reversibles (Malalties infeccioses. Termes clau), que difon alguns dels termes més destacats de l’àmbit. Amb aquests dos productes el TERMCAT se suma a les actuacions en suport de La Marató de TV3 del 2017, dedicada a aquests problemes de salut, amb la voluntat de contribuir des de l’àmbit de la terminologia a donar-los més visibilitat.

Els termes recollits són una selecció basada en la recerca terminològica sectorial duta a terme pel Centre de Terminologia en els projectes en curs del camp de les ciències de la salut. El diccionari s’ha elaborat gràcies a la col·laboració dels especialistes de la Societat Catalana del Diccionari enciclopèdic de medicina. Igualment, s’ha treballat en cooperació amb els lingüistes del portal lingüístic ésAdir, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Cada fitxa terminològica conté la denominació catalana considerada principal i les denominacions catalanes sinònimes, si n’hi ha. També presenta els equivalents en castellà, francès i anglès, les definicions corresponents, i, si escau, notes explicatives. El diccionari vol ser una eina pràctica de referència per a tots els professionals que necessitin fer servir els termes bàsics relacionats amb les malalties infeccioses, tant en àmbits de divulgació com en àmbits acadèmics.

El recull s’afegeix a la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment més de 120 títols dedicats a diversos camps d’especialitat. Entre aquests títols, n’hi ha més d’una vintena relacionats amb les ciències de la salut, i es poden destacar especialment la Terminologia de l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques i el Diccionari de malalties metabòliques: obesitat i diabetis, que es van editar amb motiu d’altres edicions precedents de la Marató de TV3.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere