Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Reunió a la Universitat de Barcelona del Campus Transnacional del Nord del Mediterrani per identificar àrees prioritàries de col·laboració

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Universitat de Barcelona

Avui (18/12/2017) té lloc a la Universitat de Barcelona la segona trobada del Campus Transnacional del Nord del Mediterrani, un projecte de cooperació acadèmica i científica en el qual participen la Universitat de Barcelona, la Universitat d’Aix-Marsella, la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat la Sapienza de Roma. El rector Joan Elias i els responsables de les altres universitats participen en la trobada, al llarg de la qual s’identificaran àrees de col·laboració prioritàries.

També s’hi abordaran aspectes més concrets com la presentació de projectes comuns per al programa europeu Partnership on Research and Innovation in the Mediterranean Area (PRIMA), destinat a desenvolupar solucions per a una gestió més sostenible de l’aigua i dels sistemes agraris.

El Campus Transnacional del Nord del Mediterrani té quatre eixos principals: intensificar les relacions entre les universitats participants en matèria de mobilitat, formació, recerca i innovació; desenvolupar conjuntament projectes de gran abast en el marc europeu i internacional; definir les temàtiques prioritàries i els àmbits d’excel·lència comuns, i reforçar el potencial acadèmic i científic de les quatre universitats, així com les seves capacitats d’acció i la seva posició en els rànquings.

En un inici, s’han identificat les accions següents: desenvolupar la mobilitat d’estudiants i les titulacions múltiples entre les universitats del campus, i reforçar la cooperació en el marc dels projectes europeus i els projectes de recerca col·laboratius. Les quatre universitats que hi participen apleguen prop de 300.000 estudiants en total.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere