Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nou número del digital RECERCAT de la Generalitat de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

recercat

Ja es pot accedir als continguts del darrer número de RECERCAT, el butlletí electrònic elaborat des de la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya.

En aquest nou número de RECERCAT, dedica un article a analitzar l’Informe que la  Confederació de Societats Científiques d’Espanya (COSCE) va publicar el passat octubre, i que aborda en profunditat la situació del finançament amb fons públics inclosos en els Pressupostos Generals de l’Estat de les activitats d’R+D+I per a l’any 2017.

També es fa ressò del primer informe de seguiment del Pla d’acció de la RIS3CAT 2015-2020, que presenta les dades dels projectes que s’han executat fins al 30 de juny en el marc de l’estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya 2015-2020 (RIS3CAT).

Hi ha una entrevista a  dos investigadors participants en un estudi que aporta nous detalls sobre com actua el paràsit de la malària un cop ha infectat els glòbuls vermells: Sotirios Magkos, de la Universitat de Copenhagen, i Ana Joaquina Pérez-Berná, del sincrotró Alba, on s’ha dut a terme una part important de la recerca..

També s’entrevista Miriam Rivera, biòloga i il·lustradora de la web Biomiics (Biología en Cómics), de divulgació científica, i membre d’aquesta llista. Els seus còmics permeten treballar a l’aula temes específics de biologia com ara les vacunes, els antibiòtics, els gens o la situació de les dones científiques, i per això parlem de la seva bona tasca a la secció de Recursos educatius del butlletí.

Parlant d’il·lustració i de noves narratives, si sou molt fans de l’storytelling es parla de la nova col·lecció de còmics (RecerCòmics) impulsada per la Direcció General de Recerca per donar a conèixer casos d’èxit de transferència de coneixement, i inspirada en l’exitosa iniciativa ERCcCOMICS del Consell Europeu de Recerca. La col·lecció  té per objectiu mostrar l’impacte que tenen, al teixit empresarial i a la societat, els resultats de la recerca que es fa a les universitats i als centres de recerca catalans.  ‘A la recerca del Reactable’ és el primer número d’aquesta col·lecció, dedicat a explicar l’origen d’aquest instrument de música electroacústica desenvolupat pel grup de recerca en Tecnologia Musical de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Una nova iniciativa de divulgació i educació anomenada ICIQ Virtual Lab, impulsada per l’Institut Català d’Investigació Química,  i el nou apartat sobre projectes cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a la pàgina web de la Secretaria d’Universitats i Recerca, són altres dels continguts destacats d’aquest número.♦

RECERCAT número 32 (novembre 2017) … clicar aquí  

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere