Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Servidors.cat denuncia retards en subvencions, aturada de projectes estratègics i pèrdues econòmiques pel 155

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

servidors

Xifra persones destituïdes, organismes suprimits i iniciatives aturades constatant que “la Generalitat mai havia funcionat tan malament”

Servidors.cat ha actualitzat l’informe que ja va elaborar fa unes setmanes on enumera els “danys” que està provocant l’aplicació de l’article 155 per a les institucions catalanes, per a persones concretes, diu, i també per a tota la ciutadania. L’entitat denuncia retards en subvencions, l’aturada de projectes estratègics i la pèrdua d’oportunitats econòmiques, entre altres perjudicis. Xifra les persones destituïdes, les que han estat o estan a la presó o detingudes i també els organismes suprimits a causa de la intervenció del govern espanyol. “La Generalitat mai havia funcionat tan malament. No funciona amb normalitat, com afirmen propagandísticament les autoritats espanyoles mentre la mantenen escapçada, vigilada, al ralentí i amb un nivell d’activitat molt inferior a l’habitual”, es queixa Servidors.cat.

En el seu informe, Servidors.cat remarca que la intervenció de la Generalitat “no és en absolut legítima ni tampoc suau”, sinó que ha suposat i suposarà “danys de gran magnitud”. Inclouen un quadre on enumeren les persones “a l’exili” (5), les empresonades (10), les que han estat detingudes (10) i també les destituïdes (251). També apunten que 24 organismes han estat suprimits o dissolts, que 16 han estat intervinguts i que han decaigut 108 iniciatives normatives, tant al Parlament com al Govern. Així mateix, situen en 8 els nomenaments efectuats pel govern espanyol, en 92 les afectacions en la contractació i en 12 les activitats cancel·lades o suspeses. També parlen de 9 línies de subvencions aturades i de 7 oportunitats econòmiques perdudes. Segons Servidors.cat algunes persones que havien estat destituïdes han estat vetades quan han intentat accedir a llocs vacants tot i complir els requisits de la convocatòria. En matèria econòmica, l’informe constata la despesa econòmica que suposa el desplaçament d’alts càrrecs a Madrid per rebre instrucció, així com l’elaboració de documents superflus i de traduccions en castellà. Entre els danys situen també la impossibilitat de defensa jurídica per aturar el trasllat de les obres de Sixena, així com la paralització d’accions davant del TC per diferents decrets i lleis. A això també li sumen no haver-se pogut personar en la causa oberta contra la violència policial de l’1-O. Recorden la intervenció econòmica de la Generalitat, amb la fiscalització prèvia de la majoria d’operacions, i també es queixen de la pèrdua de projecció institucional pel tancament o intervenció de pàgines web del Govern, així com de l’alteració o paralització d’òrgans de govern i organismes del sector públic com l’Agència Catalana de l’Aigua, de Turisme o de Consum, l’Autoritat del Transport Metropolità, el MNAC o el Consorci del Gran Teatre del Liceu.

Aturada d’inversions

Tot plegat ha provocat, segons l’informe, la paralització de projectes estratègics, i posen exemples en matèria de recerca, i també l’aturada d’inversions en carreteres, als centres d’atenció primària o de diversos convenis amb l’Ajuntament de Barcelona. Així mateix, parlen de subvencions aturades (a la Federació de Persones Sordes o al programa d’atenció a menors no acompanyats), d’ajudes que es cobren amb retard (diferents subvencions del Departament de Treball i Afers Socials) i de plans paralitzats que comporten inversió, com el d’urgències de Catalunya o el pla de viabilitat de l’Agència de Cooperació al Desenvolupament. Pel que fa a la pèrdua d’oportunitats econòmiques, citen especialment la paràlisis d’ACCIÓ i el vet de les missions comercials exteriors per part del Port de Barcelona. En matèria de recursos humans, asseguren que s’ha aturat la convocatòria de 455+50 places de Mossos d’Esquadra, i que s’han fet trasllat de funcionaris a noves tasques, així com acomiadaments i cessaments. També lamenten la “censura i les amenaces disciplinàries i amb responsabilitats penals” rebudes per alguns treballadors públics.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere