Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El “Voluntariat per la llengua” de Catalunya celebra 15 anys amb més de 125.000 parelles lingüístiques i milions d’hores de conversa en català

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

 voluntariat

La modalitat virtual, iniciada l’any passat, assoleix un alt grau de satisfacció

El “Voluntariat per la llengua” (VxL), impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística, ha format 125.000 parelles lingüístiques des de l’inici del programa l’any 2003. A més, i per novè any consecutiu, el 2017 s’han superat les 10.000 parelles lingüístiques, en concret 10.015. El 96,19% de les parelles van ser organitzades pel Consorci per a la Normalització Lingüística i el 3,81% per entitats no governamentals que col·laboren en el programa.

El VxL facilita la conversa en català a les persones que tenen coneixements bàsics de la llengua i necessiten practicar-la per adquirir fluïdesa (aprenents) amb persones que el parlen normalment (voluntaris). El compromís de les parelles és trobar-se una hora a la setmana durant almenys 10 setmanes per parlar en català en un context distès.

VxL virtual

En la modalitat virtual, iniciada el gener de 2017, s’han creat 224 parelles virtuals, amb 418 participants (198 voluntaris i 220 aprenents). El VxL s’adreça a les persones que, per raons com la distància geogràfica, no poden coincidir però sí utilitzar un programa de videoconferència des d’un ordinador o dispositiu mòbil.

En aquesta modalitat, la participació de joves d’entre els 18 i els 29 anys és la més nombrosa pel que fa a voluntaris i la segona pel que fa als aprenents. Un 35,89% de participants són homes. La valoració dels participants del VxL virtual és molt positiva, tant en l’atenció rebuda (4,61 sobre 5) com en el grau de satisfacció (4,58 sobre 5). En conclusió, el 97,5% recomana el voluntariat lingüístic virtual a les persones que volen aprendre català.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere