Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

MEMÒRIA d’activitats de l’any 2017 de l’Associació Universitària AMICS de LO CAMPUS co-editora d’aquest LO CAMPUS DIARI

Notícia anterior
Notícia posterior

banner final

L’any 2017 per l’Associació Universitària AMICS de LO CAMPUS ha estat un període de constant i profunda revisió de les seves activitats i modificant tot allò que no funcionava.

Entenent que ”no funcionava” a quatre nivells: si seguia o no els nostres principis associatius, si tenia o no acceptació entre el nostre públic la nostra tasca, si era viable o no econòmicament i sí podíem assumir o no el cost d’una possible heterodòxia i compromís 

Ampliació territorial

L’Associació Universitària AMICS de LO CAMPUS des de la Universitat de Lleida (UdL) s’ha estès a altres universitat catalanes, primant les universitats mitjanes, les que anomenem les “Universitats de Proximitat de Catalunya”, tant públiques com privades.

Com va passar en el seu moment que es va produir un rebuig entre el “públic” de la UdL sobre el “tema aranès” del que en tenien un regust les nostres activitats, ara ens trobem amb un rebuig per la nostra procedència de la UdL entre “públic” de les altres universitats.

Plataforma Cultural LO CAMPUS

S’ha continuant agrupant -molt lentament- sota una mateixa marca “PLATAFORMA CULTURAL LO CAMPUS” a diferents “Associacions, Estructures, Programes, Activitats, Accions i Publicacions” nostres, sense que és perdin les diferents figures jurídiques independents existents o joint ventures cooperatives que tenim establertes.

Organització

El nostre model associatiu s’ha reforçat com una associació de quadres, on no hi ha associats passius, tothom té una activitat concreta, establint unes zones concèntriques àmplies al voltant de l’associació de col·laboradors externs.

Pluralitat

Com cada any, per afavorir la nostra pluralitat, el 2017 a més de l’ampliació territorial, ens vam dedicar a ampliar en altres sectors socials i de pensament, en concret dos significatius: els “cristians”, dedicant-nos a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida (IREL) i als “socialistes”, reforçant llaços amb la Paeria de Lleida, per intentar reforçar la idea “Lleida, ciutat universitària”.  

Premsa universitària / Comunicació institucional

Una de les nostres tasques principals com associació és la premsa universitària i també la premsa escolar en general, però a més per finançar-nos, realitzem “Publireportatges, pàgines especials i anuncis” com a comunicació institucional i comercial sobretot per universitats, centres educatius, institucions públiques i bancaries.

Això ha creat unes contradiccions que en algun moment ha perjudicat la nostra activitat de premsa. La creació de dos grups autònoms separats i l’arbitratge intern, aquest 2017 ha permès funcionar, encara que a contracor dels comercials, hem hagut de refutar publicitat que no encaixava en les nostres publicacions.

A nivell d’anunciants a les nostres publicacions aquest 2017: la UdL ha estat bon i lleial “client” i per primera vegada la Diputació de Lleida i la Paeria de Lleida han contribuït amb publicitat.

Campanyes 2017

 Com a conseqüència dels nostres principis associatius i de les línies editorials de les nostres publicacions, que no s’expressen exactament iguals en totes per la pluralitat de les seves redaccions, aquest 2017 l’associació ha participat en diferents Campanyes Públiques o n’ha iniciat alguna pròpia.

En concret:

– En favor del Referèndum de l’1 Octubre.

– En l’Any Màrius Torres.

– En “Volem acollir els Refugiats. Contra el Racisme i la xenofòbia”.

– En “Incentivar a cursar les dones estudis d’enginyeria”.

– En elaborar “El llibre Blanc dels estudis superiors occitans i aranesos a Catalunya”.

– En “Era construccion sociau der espaci e eth producte touristic culturau”.

– En “La participació a la Universitat”.

– En “Promocionar la Universitat de Lleida, en prestigi i en la captació d’estudiants”.

En les nostres publicacions, en debats interns i externs de l’associació i en Tallers propis, s’ha abordat totes les campanyes exposades anteriorment. 

Activitats Editorials

 El 2017 hi ha hagut un debat profund intern de sí definitivament deixaven de publicar en paper premsa totes les nostres publicacions que tenien aquest tipus de suport i fer-ho tot en digital, amb versions especials i singularitzades per a mòbils, tauletes i ordinadors.

S’ha acordat continuar en paper premsa i de venda en els quioscos de les Terres de Lleida i Aran. A més per la Universitat de Girona i la Universitat Rovira i Virgili s’acordà fer un mini-suplement compartit de paper que sortirà per Sant Jordi 2018.

El 2017 les nostres publicacions foren  LO CAMPUS, LO CAMPUS DIARI

http://locampusdiari.com  i diferents mini-Suplements.

A més del Blog de LO CAMPUS  http://locampus.blogspot.com i

del Blog de l’Associació Universitària AMICS de LO CAMPUS

http://www.amicsdelocampus.com 

Seguint reforçant la revista LO CAMPUS

L’any 2017 s’han publicat quatre números de la revista bimensual LO CAMPUS (del número 32 al 35). L’edició de pagament als quioscos s’ha mantingut el preu per unitat.

Hi havia programat el número 36 de LO CAMPUS, però l’article 155 i les eleccions al Parlament de Catalunya ens ha obligat posposar l’edició al nou any.

LO CAMPUS en les seves versions digitals: la versió issuu i la versió en pdf s’ha fet arribar als estudiants de les 21 universitats de parla catalana. Distribució feta a traves dels Campus Virtuals de cada universitat o de llistats d’Escoles i Facultats o directament a estudiants interessants lligats a activitats culturals i/o de representació.

Els Mini-Suplements de LO CAMPUS

 Aquest 2017 es va publicar el mini-Suplement Er Estudiant (juny-juliol 2017), el mini-Suplement ACCIÓ SOLIDÀRIA (setembre-octubre 2017) i es va iniciar el mini-Suplement “LA FRANJA i la universitat” (gener 2017).

També es varen editar en digital els últims mini-Suplements “El mini-LO CAMPUS 3.0 / Opinió UdL” (els números 3 i 4) que queden transformat en una publicació inter-universitària, dins un projecte propi que anomenem “Projecte UProxiCat”.

En concret serà una petita publicació d’opinió denominada L’Obrador, “micro-Premsa entre les Universitats Mitjanes, Universitats de Proximitat de Catalunya: UdL+URV+UdG+UVic-UCC”. Durant el 2017 a Lleida s’ha treballat en la preparació d’aquesta novetat.

LO CAMPUS DIARI

Durant el 2017 LO CAMPUS DIARI,  el diari digital universitari independent dels Països Catalans,ha continuat sortint cada dia, de dilluns a divendres, des de la nostra redacció de Lleida.

Les noticies de LO CAMPUS DIARI s’han continuat distribuint d’una manera sistemàtica cada dia a Twitter i a Facebook.

Projecte HubForeignUdL / Internacionalització dels estudis catalans

lcd 1lcd 2

El 2017 vàrem iniciar el “Projecte HubForeignUdL” que és una proposta d’especialització en promoció de la UdL. En concret: és la creació d’una plataforma a internet, a traves d’un web especial, per crear una comunitat de relació i debat per impulsar a nivell internacional la UdL. Aquest Projecte va rebre un Ajut econòmic a les associacions de la UdL.

El “Projecte HubForeignUdL” parteix de la base que la UdL té amb el seu alumnat els millors ambaixadors de la institució, per dues raons: perquè han viscut “l’experiència UdL” i perquè en promoció té un valor més positiu i efectiu si la “venda” de la institució la fa “l’usuari” i no només els serveis especialitzats de promoció. El valor de l’opinió del “client” amb l’experiència viscuda, té un valor altíssim quasi impossible de superar en promoció professional. Simplificant: el popular “boca-orella” és molt efectiu.

Per altra banda, que una associació universitària faci promoció, com la nostra, té també molta eficàcia perquè ningú es compromet per promocionar voluntàriament en el que no creu, o sigui, segueix sent una promoció “calenta i compromesa”, com diria el sector professional de la promoció.

Però malgrat el necessari suport humà al Projecte, tot està basat en una tecnologia d’última generació capaç de crear una plataformes multimèdia i això representa la necessitat d’un bon finançament, a la vegada que sumar esforços amb altres projectes propis de projecció exterior.

Actualment estem en la primera fase de recerca de finançament i de fusió estratègica amb un altre Projecte d’aquest 2017 de la nostra associació, també d’internacionalització universitària. És tracta sumar esforços i inicialment concretar territorialment el “Projecte HubForeignUdL” a Amèrica Llatina.

Estem incorporant HubForeignUdL” al domini propietat de l’Associació Universitària AMICS de LO CAMPUS, que presenta on line el Web de serveis: “Estudiar en Barcelona. Estudiar en Cataluña” –La Web de estudios universitarios en Barcelona y Cataluña para América Llatina-  ( http://estudiarenbarcelona.com ).

Actualment ja s’ha elaborat un logotip de HubForeignUdL” i s`ha fet el disseny gràfic general. Tenim l’estructura del Web ja en fase operativa i estem en plena etapa del suport de copywriting.♦

 Lleida, 11 de gener de 2018

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere