Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’astronauta de l’Agència Europea de l’Espai, Frank De Winne, parlarà a la UAB de l’exploració de l’Espai

Notícia anterior
Notícia posterior

DeWinneweb

Frank De Winne, cap del Centre Europeu d’Astronautes de l’Agència Europea de l’Espai (ESA), visitarà la UAB dimarts, 16 de gener, per pronunciar una conferència sobre les missions actuals i futures de l’ESA, entre elles l’exploració de la Lluna i de Mart.
L’astronauta Frank De Winne, cap del Centre Europeu d’Astronautes de l’Agència Europea de l’Espai (ESA) i excomandant de l’Estació Espacial Internacional (ISS), visitarà la UAB el proper 16 de gener per impartir la conferència ‘Europeans – Once Explorers, Always Explorers‘, a les 18 hores, a la sala d’actes del rectorat.

La conferència, emmarcada en els actes de celebració dels 50 anys de la UAB, versarà sobre els programes de l’Agència Europea de l’Espai en el marc de l’exploració espacial, i oferirà una perspectiva dels programes actuals i de les propostes de l’agència en les missions futures. Frank De Winne parlarà tant de les missions d’òrbita baixa com de futures missions a la Lluna i a Mart.

De nacionalitat belga, De Winne va ser el primer comandant europeu de l’Estació Espacial Internacional, va participar el 2009 a la missió de llarga durada OasISS, i des del 2012 és el cap del Centre Europeu d’Astronautes de l’ESA.

De Winne vindrà a la UAB per participar en la reunió del grup de treball de l’agència espacial especialitzat en sistemes de suport de vida per a missions espacials de llarga durada i en aquest context realitzarà una visita a la Planta Pilot MELiSSA-Laboratory Claude Chipaux. La Planta Pilot MELiSSA està situada al Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental, a l’Escola d’Enginyeria de la UAB, és un laboratori extern de l’ESA i forma part d’un consorci internacional que treballa en el desenvolupament de tecnologia per suport de vida a l’Espai.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere