Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nou número de RECERCAT de la Generalitat de Catalunya

Notícia anterior
Notícia posterior

recercat

Ja es pot accedir als continguts del darrer número de RECERCAT, el butlletí electrònic elaborat des de la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya.

En aquest nou número de RECERCAT, es dedica un article a analitzar l’informe anual que mostra els recursos que la Generalitat de Catalunya va destinar durant l’any 2016 a finançar activitats d’R+D+I, ja sigui en forma de finançament a altres executors dels diferents sectors, ja sigui en forma d’execució pròpia.

També es fa ressò del contingut del document ‘Horizon 2020 Work Programme from 2018 to 2020’, en què la Comissió Europea anuncia les set prioritats en què s’invertiran els 30.000 M€ del programa Horitzó 2020 de recerca i innovació.

A la secció d’«Universitats i centres» destaca que investigadors de l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona (INc-UAB) i del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) han creat una teràpia gènica que protegeix dels dèficits cognitius associats a l’envelliment. Els investigadors han demostrat per primera vegada que la regulació del gen Klotho al cervell mitjançant teràpia gènica protegeix dels dèficits d’aprenentatge i de memòria (declivi cognitiu) associats a l’envelliment en ratolins vells quan han estat tractats de joves.

A més, dedica un article a un nou conte de la col·lecció «La Laura i en Joan». En aquesta nova aventura, els dos joves protagonistes donaran un cop de mà als investigadors de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) per tal de millorar la salut de les persones mitjançant la utilització de la bioimpressora en 3D. La col·lecció de contes «La Laura i en Joan» té com a objectius donar a conèixer la recerca que es fa a Catalunya i fomentar les vocacions científiques entre els alumnes de tercer i quart de primària.

Una pàgina web amb recursos educatius per conèixer els riscos de la meteorologia i el canvi climàtic, un recurs (Tweet2Cite) que facilita als investigadors com referir-se en els seus articles científics a continguts extrets de les xarxes socials i l’exposició «Oceans, l’últim territori salvatge» són altres dels continguts destacats d’aquest número. 

El nou RECERCAT … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere