Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La sèrie de divulgació científica “Talent URV” posa en valor 10 investigadors que fan recerca a la Universitat Rovira i Virgili

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

urv

La Unitat de Comunicació de la Ciència (ComCiència) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha completat la primera edició de la sèrie “Talent URV”, una nova proposta multiformat de divulgació científica sobre investigadors que fan recerca a la Universitat, que té l’objectiu de donar a conèixer, a través de vídeos, reportatges escrits i xarxes socials, en què consisteix la seva feina. Els protagonistes, de diversos camps, han triat la URV per fer la seva recerca i hi han arribat a través de programes d’atracció de talent. El projecte es complementa amb una nova entrega de la sèrie Ciència en 1 minut, que explica conceptes científics complexes amb l’ajut d’il·lustracions animades.

La sèrie ja ha completat els deu primers capítols, cadascun d’ells dedicat a investigadors de diferents disciplines, homes i dones que investiguen a la Universitat Rovira i Virgili a través d’un programa d’atracció de talent (Ramón y Cajal, Juan de la Cierva, programes de doctorat industrial, ICREA, etc.). De cadascun d’ells s’ha realitzat material audiovisual, escrit i infogràfic per donar veu en primera persona a aquests científics, que expliquen la seva experiència i la seva feina.

Què són les microalgues, salut i microbiota intestinal, les masculinitats alternatives per prevenir la violència escolar, sensors, catalitzadors o com millorar l’accés a l’habitatge són alguns dels temes sobre els què aquests investigadors fan les seves recerques. La sèrie parteix d’un vídeo reportatge d’uns tres minuts de durada que es penja al canal Youtube de la URV i en què el protagonista parla de la seva experiència a la Universitat i de la seva recerca. L’entrevista també es transcriu per penjar-la al diari digital de la URV i el material infogràfic es difon a través de les xarxes socials pròpies de ComCiència i de la URV amb el hashtag #talentURV, a través de les quals el públic pot fer preguntes als investigadors i satisfer la seva curiositat si li queda algun dubte sobre la seva feina.

“Talent URV” s’ha plantejat amb l’objectiu d’apropar l’activitat investigadora, científica i innovadora a la societat, fomentar i estimular els joves a experimentar i estudiar ciències, incrementar la cultura científica i promoure la comprensió de conceptes científics, motivar la participació ciutadana en els processos de presa de decisions en l’àmbit científic i tecnològic, donar a conèixer modalitats de finançament per investigar, i estimular els investigadors a difondre els resultats de les seves recerques en un llenguatge proper.

“Ciència en 1 minut”

Com a complement a la sèrie “Talent URV”, ComCiència ha fet una nova edició de la sèrie “Ciència en 1 minut”, càpsules de vídeo de curta durada que, amb el suport d’il·lustracions animades expliquen de forma entenedora un tema científic i estan traduïts a l’espanyol i a l’anglès. La sèrie també es difon pel canal de la URV a Youtube i cada capítol té relació amb un dels temes plantejats a Talent URV.

Totes dues sèries han estat elaborades per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV (ComCiència) amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y Tecnología (FECYT).♦

Sèrie completa “Talent URV”… clicar aquí 

Sèrie “Ciència en 1 minut”… clicar aquí 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere