Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El ‘hub’ de ‘start ups’ de Barcelona es consolida amb primer lloc de l’Estat amb el 34% de les empreses innovadores

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

hub

La capital catalana es posiciona com la tercera ciutat europea més atractiva per desenvolupar projectes d’emprenedors tecnològics

Barcelona es consolida en l’ecosistema de les ‘start ups’. La nova edició de l’informe ‘Startup Ecosystem Overview’ indica que el ‘hub’ de la capital catalana és el primer de l’Estat amb el 34% de les empreses innovadores que hi ha a l’Estat, dos punts més que en el 2016. L’ecosistema català atrau en aquest moments, amb xifres correponents al 2017, el 58% de les inversions que arriben a l’estat espanyol i es consolida com a cinquena ciutat europea en l’ecosistema innovador, per davant de Madrid que es col·loca en sisena posició. Esteban Redolfi, director executiu de 4YFN, ha destacat el llarg recorregut que encara té Barcelona que entre els emprenedors de ‘start ups’ europeus està considerada com la tercera ciutat de la Unió Europea més atractiva per desenvolupar projectes empresarials innovadors i amb tecnologia.

Barcelona es consolida com la cinquena ciutat europea en l’ecosistema ‘start up’ de la Unió Europea, només per rere de Londres, París, Berlín i Dublín, totes elles capitals d’estats. En sisena posició es troba Madrid. Redolfi ha explicat que si es té en compte l’escala salarial, Barcelona ocupa el setè lloc en nivell salarial, cosa que fa que la capital catalana tingui un nivell de competitivitat molt alt pels costos laborals, molt més baixos que altres competidors europeus. El repte més important que té el ‘hub’ de ‘start ups’ de Barcelona és la captació de talent, tot i que en l’any 2017 Barcelona es va posicionar com la cinquena ciutat europea en exportació de talent. En relació amb les inversions rebudes pel ‘hub’ de Barcelona en el 2017, Redolfi ha explicat que la xifra final va ser de 285 milions d’euros, una xifra inferior als més de 600 milions d’euros del 2016. Tot i aquesta diferència, el director executiu ha explicat que la xifra d’inversió del 2016 estava ”distorsionada” per l’efecte de la inversió de Privalia que per si sola que suposava 500 milions. Sense aquest efecte extraordinari, la inversió en ‘start ups’ a Barcelona manté una tendència progressiva de creixement que constata la consolidació d’aquest ecosistema innovador, ha reblat. Del total de les inversions en ‘start ups’ que es van rebre a l’estat espanyol en el 2017, el 58% van venir a Barcelona, dos punts percentuals més que en el 2016. Barcelona concentra el 34% de les ‘start ups’ que hi ha a l’estat espanyol, seguit del ‘hub’ de Madrid amb el 31%. Redolfi ha explicat que Barcelona té un llarg recorregut de futur perquè entre els emprenedors innovadors europeus està considerat com el millor tercer ‘hub’ europeu per instal·lar-se. Els emprenedors valoren especialment la capacitat de talent que ofereix la capital catalana, ha explicat el director executiu. Les ‘start ups’ de Barcelona se situen en 54,6% en el sector de les aplicacions de mòbils, el 24,7% en el comerç electrònic i el 10,5% en el sector social i de cohesió.

Informe ‘Startup Ecosystem Overview 2017’ … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere