Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un informe del CIDOB assenyala que el context polític català pot explicar un dol social del 17-A “extremadament curt”

Notícia anterior
Notícia posterior

cidob Imagen1

Els investigadors avisen que la “velocitat amb què es van eclipsar els debats de fons” després dels atemptats de Barcelona i Cambrils és “preocupant”

Un informe del Barcelona Centre for Internacional Affairs (CIDOB) alerta que la “velocitat amb què es van eclipsar els debats de fons” després dels atemptats de Barcelona i Cambrils de l’agost és “preocupant” i destaca que és “més urgent que mai adoptar un enfocament holísic del fenomen del terrorisme”, en un moment en què desenes de combatents jihadistes estan intentant tornar de Síria i l’Iraq a Europa.

L’informe ‘Atemptats de Barcelona: reaccions, explicacions i debats pendents’ constata un dol social “extremadament curt” dels atemptats. “Les circumstàncies polítiques que es viuen a Catalunya des de fa alguns anys poden explicar la brevetat d’aquest dol social amb relació a altres atemptats similars”, escriu un dels autors, Jordi Morera. L’informe també analitza la convicció que els terroristes estaven plenament integrats i recull la “confrontació Catalunya/Espanya” com una de les reaccions del 17-A.♦

 

L’informe ‘Atemptats de Barcelona: reaccions, explicacions i debats pendents’ (en espanyol) … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere