Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La 2 a edició de BCNspiracy se celebrarà el proper octubre

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

BCNspiracy

Atesa la proximitat del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, l’esdeveniment reitera la seva vocació feminista i anuncia que, almenys, el 50 % dels seus ponents seran dones. 

El principal objectiu de l’esdeveniment és acostar la ciència a la ciutadania a través de conferències breus en què l’humor quotidià n’és el protagonista.

 

BCNspiracy anuncia que celebrarà la seva propera edició els dies 26 i 27 d’octubre al CosmoCaixa Barcelona. Aquest esdeveniment de divulgació científica, la primera edició del qual va tenir lloc el setembre del 2017, compta amb conferències breus (BCNspiracy talks) que tenen com a objectiu acostar a la ciutadania àmbits com ara l’astrofísica, el medi ambient, la química, les neurociències o la recerca bàsica. Tot això, de la mà de professionals de la ciència i la divulgació, que actuen com a ponents, i il·lustren les seves xerrades amb elements quotidians i, sobretot, molt humor. Uns conferenciants que seran dones, almenys, en el 50 %, tal com anuncia l’organització, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. 

Aposta clara pel paper de la dona a la ciència Des de la seva primera edició, BCNspiracy aposta per donar visibilitat a la figura de la dona a la ciència i la divulgació. De fet, l’organització va animar els 13 ponents que van participar-hi l’any 2017 a destacar, segons la seva opinió, la científica més rellevant i els motius de l’elecció. Les dones que van triar els conferenciants van ser molt variades, incloses destacades científiques i divulgadores com la reivindicada química Rosalind Franklin, la mediàtica neurobiòloga Mara Dierssen o la històrica Hipàtia d’Alexandria, entre d’altres. Aquesta última va ser seleccionada per una de les ponents, Sofia Osorio, química, qui va trencar mites amb la seva xerrada La espuma del jabón no limpia, a través de la qual va explicar què són els tensioactius i per què alguns sabons netegen millor que d’altres. 

BCNspiracy 2018 La propera edició de BCNspiracy comptarà amb una jornada prèvia d’activitats dirigides al públic adolescent, que se celebrarà el 25 d’octubre. Seguirà un segon dia durant el qual tindran lloc BCNspiracy talks, tallers i espectacles —KIDspiracy— i una trobada final distesa entre ponents i assistents —BEERspiracy. 

Sobre BCNspiracy BCNspiracy neix amb la missió de transmetre a la ciutadania la necessitat i la utilitat de la ciència des d’una perspectiva assequible, senzilla i interessant. És per això que professionals de la ciència i la divulgació comparteixen el seu entusiasme i la seva passió per la ciència tot impartint conferències entretingudes i divertides. Aquest esdeveniment principal compta, a més, amb tres esdeveniments satèl·lit: 

INspiracy, una oportunitat especialment pensada per posar en contacte els estudiants de batxillerat amb estudiants universitaris i joves científics, a través de xerrades i altres formats innovadors de divulgació.

KIDspiracy, espectacles de 45 minuts que acosten el món de la ciència als més petits, a través de temàtiques diverses. 

BEERspiracy, una celebració que pretén unir assistents i ponents en un espai distès, on posar en comú dubtes i curiositats

La primera edició de BCNspiracy es va celebrar l’any 2017 i va aplegar al voltant de 300 persones al CosmoCaixa, Barcelona. BCNspiracy compta amb la coorganització de l’associació Hablando de Ciencia i la col·laboració de la Fundació Bancària “la Caixa”.♦ 

 Web BCNspiracy … clicar aquí

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere