Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Advanced Factories espera 11.000 participants amb l’objectiu de convertir Barcelona en “referent” de la indústria 4.0

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

industria-4

El certamen comptarà amb més de 200 expositors i 170 ponents del 13 al 15 de març al CCIB

L’Advanced Factories obrirà les seves portes del 13 al 15 de març al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB), amb l’objectiu de convertir Barcelona en un “referent” de la innovació i de la indústria 4.0. En una roda de premsa aquest dimarts, el director general d’Advanced Factories, Albert Planas, ha avançat que el congrés espera arribar als 11.000 assistents durant l’edició d’enguany, per sobre dels més de 9.700 de la primera edició del certamen. Igualment, l’Advanced Factories comptarà amb més de 200 expositors i de 300 marques participants de 25 nacionalitats. En l’apartat divulgatiu, el congrés donarà veu a més de 170 ponents i set fòrums sobre aeronàutica, alimentació, automoció, salut, siderúrgia, tèxtil i sector ferroviari.

Planes ha recordat que el país convidat d’enguany a l’Advanced Factories és Alemanya, que ha considerat una potència a nivell d’innovació i indústria 4.0. “Enguany comptem amb un suport important de la Cambra de Comerç Alemanya a Espanya i la participació d’empreses punteres d’aquell país com Volkswagen o BASF”, ha comentat el director general d’Advanced Factories en la presentació. En aquest sentit, Planas ha destacat que se citaran al congrés les grans empreses del sector, però també nombroses pimes i ‘start-ups’ que treballen en l’àmbit de la innovació industrial. Per la seva banda, la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, ha assenyalat que “som un país industrial i ens refermem en l’objectiu d’aconseguir un 20% del PIB dedicat a aquest sector de cara al 2020”. Sobre l’avenç de les tecnologies 4.0, Chacón ha defensat que “cal conscienciar els centres de formació i els alumnes perquè no hi hagi aquesta distància entre els objectius del mercat global i el dia a dia de les empreses”. “L’Advanced Factories és una eina per evitar que els professionals quedin desbancats en l’àmbit de la innovació i de la indústria 4.0”, ha refermat. Chacón ha avançat que el Govern presentarà un estudi sobre l’impacte de la “transformació 4.0” en el mercat laboral i en els diferents sectors empresarials i de l’administració a Catalunya. També amb l’objectiu de difondre la importància d’aquest segment de la nova economia, l’executiu català aprofitarà el certamen per acostar alumnes i professors al fenomen 4.0.

Industry 4.0 Congress

L’Advanced Factories 2018 acollirà també l’Industry 4.0 Congress, el “major congrés europeu sobre indústria avançada i digital”. El director de l’Industry 4.0 Congress, Joan Guasch, ha apuntat que durant la primera edició es van deixar de banda alguns temes per falta de temps, que es recuperaran ara en el certamen de març. “El primer dia ens centren en equipament industrials. El segon dia es farà el salt virtual i ens concentrarem en ponències sobre solucions digitals (realitat augmentada, ‘Big Data’ o Blockchain), a més d’una sessió monotemàtica sobre economia circular. La tercera jornada girarà al voltant de l’ecosistema que permet la transformació digital com són els estàndards, els models de formació i de retribució salarial o la “servitització” de la indústria”, ha detallat. El president d’Eurecat, Miquel Rei, ha afegit que el centre tecnològic participarà el l’Advanced Factories 2018 perquè pretén ser el referent en la industria 4.0 a Catalunya i que “el repte del país, després de treballar la qualitat, és la innovació i com aconseguir la diferenciació continua” en el mercat. Rei ha apuntat que el model de col·laboració públic-privat ha funcionat en altres llocs d’Europa i també a Catalunya i que el centre tecnològic se centra en l’aplicació en el mercat de la recerca i innovació que es fa en l’àmbit acadèmic al país.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere