Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

I Jornada Observatori PerCientEx : Periodistes científics de referència debatran sobre innovació en temps de post veritat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

jour

El debat s’emmarca en la 1a Jornada de l’Observatori PerCientEx “Ciència i periodisme: innovació en temps de crisi i post veritat”, el dijous 22 de Febrer al CosmoCaixa Barcelona.

Fabiola Torres, cofundadora d’Ojo Público (Perú) i membre del International Consortium ofInvestigative Journalism, conversarà amb periodistes científics guardonats de l’àmbit iberoamericà. 

La jornada que compta amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” respon a un dels objectius prioritaris de CosmoCaixa, la divulgació científica d’excel·lència.

 

L’excel·lència, la innovació i les bones pràctiques al periodisme científic en temps de crisi i post veritat centraran la 1a Jornada de l’Observatori PerCienTex, que tindrà lloc al Cosmocaixa Barcelona el 22 de Febrer de 18h a 21h, en el marc de la World Mobile Week. En ella debatran cinc destacats periodistes de ciència, tecnologia, salut i medi ambient, encapçalats per Fabiola Torres, cofundadora del mitjà peruà Ojo Público (dedicat al periodisme de recerca), Knight Fellow, i membre del International Consortium of Investigative Journalism.

L’Observatori PerCientEx de periodisme científic, que compta amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, i està impulsat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), pretén recopilar exemples de periodisme de qualitat en periodisme imprès i digital en l’àmbit iberoamericà. La iniciativa segueix la línia delProjecte PerCientEx: Excel·lència i Innovació en el Periodisme Científic a Espanya, impulsat per l’ACCC i l’Obra Social “la Caixa” i amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), el qual tenia com a objectiu detectar i difondre exemples de bones pràctiques de periodisme de ciència, tecnologia, salut i medi ambient publicades en la premsa digital a Espanya.

El projecte ‘Observatori PerCientEx’ es presentarà en una jornada oberta al públic general, i especialment dirigida a periodistes i estudiants de periodisme, que comptarà amb la participació d’alguns dels autors els treballs dels quals han estat destacats per reconeguts premis, beques, o entitats que reconeixen l’excel·lència. La xerrada d’obertura de la jornada la realitzarà Fabiola Torres, periodista de recerca especialitzada en temes de salut, poder corporatiu i gestió pública i cofundadora de “Ojo Público”. Al debat, participaran els periodistes Jesús MéndezÁngela BernardoAngelo Attanasio i Laura Aragó.

 

I Jornada Observatori PerCientEx

Dijous 22 de febrer del 2018, de 18 a 21h, al CosmoCaixa Barcelona

Presentació

Jordi Portabella, Director de l’Àrea de Divulgació Científica de CosmoCaixa

Raül Toran, president de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC)

Michele Catanzaro, periodista científic i director del projecte PerCientEx

Conferència inaugural

Fabiola Torres, Guanyadora del Premi de la Societat Interamericana de Premsa (SIP) 2017, pel treball “La carretera que corta el corazón de la Amazonía” (Ojo Público)

Presentació del projecte ‘Observatori PerCientEx’

Esther Marín, investigadora principal de PerCientEx

 Presentació de treballs destacats

Jesús Méndez, Guanyador Premi Boehringer a la Categoria de Periodisme Digital (2017), pel treball “Las vacunas contra el cáncer empiezan su segunda vida” (Agencia SINC)

Ángela Bernardo, Guanyadora Premi José Carlos Pérez Cobo de Periodisme i  Pensament Crític (2017), pel treball “El “cuento chino” de Nadia Nerea, una niña enferma estafada en busca de una cura” (Hipertextual)

Angelo Attanasio, co-Guanyador Premio Rey de España (2015), pel treball “Connecting Africa” (El Periódico)

Laura Aragó, co-Guanyadora d’una beca ‘Journalism Grants’ (2017), per realitzar el projecte “Missing Food” (La Vanguardia)

Taula Rodona i debat obert

Participació de tots els ponents convidats per discutir sobre innovació al periodisme de ciència en temps de crisi i post veritat. Taula moderada per Núria Jar (Finalista del Premi Boehringer a la Categoria de Periodisme Imprès 2017).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere