Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Web per reclamar al Govern de les Illes Balears que garanteixi el català a la sanitat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

web cat illes

La Plataforma per la Llengua activa el portal ‘www.estimelcatala.cat’ per fer un enviament massiu de ‘cartes’ virtuals a l’executiu de Francina Armengol

La Plataforma per la Llengua ha activat el web ‘www.estimelcatala.cat’ per reclamar al Govern de les Illes Balears que garanteixi el català com a requisit per als treballadors públics de la sanitat. L’ONG del català anima la població a posar les seves dades i fer un enviament massiu de ‘cartes’ virtuals a l’executiu liderat per Francina Armengol. Des de la Plataforma per la Llengua s’ha lamentat “profundament” la decisió d’Armengol de rebaixar el decret pel qual es regulava l’exigència de conèixer el català en la sanitat pública balear. L’entitat recorda en el text que més del 60% dels diputats del Parlament de les Illes Balears portaven al programa la recuperació del requisit de conèixer el català per a treballar en el sector públic de les Illes Balears, fet que representa “un mecanisme indispensable per a garantir els drets lingüístics de tots els ciutadans illencs”. “Retirar el decret és, per tant, donar l’esquena a la voluntat popular”, avisa la Plataforma per la Llengua.

En la missiva al govern d’Armengol també s’assenyala que els nous professionals de la medicina i la infermeria hauran d’acreditar un nivell B2 d’anglès per a obtenir la titulació. “Un fet que podria dur a la situació insòlita que un pacient del sistema sanitari balear tingués garantida una bona atenció en anglès, però no pas en la llengua pròpia de les Illes”, assenyala l’ONG del català, que recordar que el coneixement de llengua castellana és un requisit obligatori per a accedir a qualsevol plaça de l’administració. Finalment, l’entitat adverteix que si es contracta personal que no té coneixement de la llengua catalana, aquest greuge no es podrà corregir més endavant i farà que els usuaris perdin drets a l’hora de ser atesos en la seva llengua. De fet, des del 2007, la Plataforma per la Llengua ha recollit 13 casos de discriminacions greus a les Illes Balears.

Web … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere