Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Més de 1.500 alumnes de català per a adults d’arreu de Catalunya reten homenatge a Fabra amb un dictat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fabra

El Consorci per a la Normalització Lingüística organitza un dictat massiu coincidint amb els 150 anys del naixement de Fabra

Més de 1.500 alumnes de més de 100 cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística han participat al llarg del matí en una sessió especial de dictats dedicada a Pompeu Fabra que, al llarg del dia, s’estendrà a les aules dels 22 centres que el Consorci té distribuïts per tot Catalunya. Es preveu que hi participin centenars de persones dels diversos nivells. L’activitat es pot seguir a Twitter amb l’etiqueta #DictatFabraCPNL.

Els dictats, que es porten a terme avui, 20 de febrer, 150è aniversari del naixement de Fabra, pertanyen a la sèrie Dictats Fabra, dedicats a la vida i l’obra del Mestre i elaborats per les escriptores i professores de català Mònica Batet i Sònia Moll. Són textos que permeten conèixer curiositats de la vida i l’obra del lingüista, alhora que posen de manifest la importància d’una bona comprensió oral i d’un ús correcte de la llengua escrita: tot un homenatge, en l’any en què també es commemoren els 100 anys de la Gramàtica catalana, pilar fonamental de la normativa lingüística. Els Dictats Fabra formen part del projecte Dictats en línia de la Direcció General de Política Lingüística.

La sessió de dictats s’afegeix a la resta d’iniciatives que planifiquen la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística per commemorar l’Any Fabra durant tot el 2018.

Demà, 21 de febrer, a les 19 h tindrà lloc al teatre Zorrilla de Badalona, ciutat on Fabra residí, l’acte inaugural de l’Any Fabra sota la direcció de Xavier Albertí, director artístic del TNC. Suposarà l’obertura d’un any amb nombroses activitats, que inclouran exposicions itinerants, conferències, espectacles concursos i publicacions.♦

 

Web de l’Any Fabra: http://anypompeufabra.cat   Twitter de l’Any Fabra: @anyfabra

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere