Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

UdL: Jornada d’Aprenentatge Servei i Comunitats d’Aprenentatge per a la Transformació Social

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

udl

Una quinzena de persones participen des d’aquest matí a la Jornada d’Aprenentatge Servei i Comunitats d’Aprenentatge per a la Transformació Social organitzada pel grup de recerca Societat, salut, educació i cultura i l’Observatori d’aprenentatge i servei que dirigeix el catedràtic de Sociologia de la UdL, Fidel Molina.

L’ApS és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte amb l’objectiu que l’estudiantat es formi treballant sobre necessitats reals de l’entorn per poder millorar-lo. 

La Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social va ser el primer centre de la UdL a iniciar projectes amb aquesta metodologia que, actualment, també es duen a terme a la Facultat de Dret, Economia i Turisme i a l’Escola Politècnica Superior.

Durant aquest matí s’han presentat tres iniciatives en ApS des de la veu del professorat en els graus de Primària, doble grau Infantil i Primària, doble grau Primària-CAFE i Primària modalitat Dual en sociologia i didàctica de la llengua.  

Per la tarda, s’aborden les experiències viscudes per l’alumnat, com ara els dos primers treballs de fi de grau a la UdL en ApS, dos projectes al Grau de Primària-Dual sobre Aps i ajuda entre iguals, l’experiència Fronteres Socials: espacialment (in)Visibles que s’està duent a terme aquest curs a Treball Social i el projecte en escola rural Aprenentatge Servei a l’Escola Rural Connectem generacions.  

Divendres passat va tenir lloc també a la UdL la III Trobada pedagògica d’ApS i servei comunitari a les terres de Lleida, organitzada per l’Equip ICE Cafès Aps. En aquesta jornada hi van participar prop de 250 persones entre professorat i alumnat d’una vintena de centres de secundària i membres de les diferents entitats com ara el Banc de sang i teixits de Lleida, la Fundació la Pedrera, Càritas i Down Lleida, entre d’altres.

La jornada es va tancar amb una xerrada del pallasso Tortell Poltrona sobre l’ONG Pallassos sense fronteres.

 Programa de la Jornada … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere