Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Museu d’Arqueologia de Catalunya ha programat una jornada sobre el neolític a Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

9_institut_manlleu

La jornada de debat es planteja com una reedició de la Taula Rodona de Montserrat dedicada al Neolític a Catalunya, que va tenir lloc a Montserrat entre els dies 9 i 11 de maig de 1980. Aquella reunió i la seva publicació l’any 1981 van suposar una fita en la recerca sobre les comunitats pageses del neolític a casa nostra, permetent esbossar les problemàtiques històriques que en aquell moment es plantejaven sobre aquest període i que havien de marcar les línies de recerca que es desenvoluparien a les dècades següents.

Es proposa centrar les presentacions i discussió sobre el moment de la implantació de les formes de vida pròpies del neolític i la seva consolidació durant el que tradicionalment s’ha anomenat com neolític cardial i epicardial, és a dir, entre el 5.600 i el 4.500 en cronologia calibrada aC. S’organitzarà el debat al voltant de set sessions científiques, cadascuna de les quals tindria uns coordinadors. Les persones que es proposen serien responsables de coordinar la sessió, integrant sota una única presentació contribucions d’aquelles persones i equips que han treballat sobre les respectives temàtiques. Es vol potenciar una dinàmica inclusiva, reunint un nombre significatiu de participants a cada presentació, i integradora, facilitant una visió conjunta per part de totes les persones participants sobre la temàtica en qüestió.

En acabar la jornada hi haurà una visita a l’exposició ‘La revolució neolítica. La Draga: el poblat dels prodigis’, organitzada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya i que en aquell moment s’exhibirà a la seu de Girona del MAC, ubicada al monestir de Sant Pere de Galligants.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere