Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comunicat del CEUCAT en motiu del dia de la dona treballadora

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

LOGO-CEUCAT

Des de fa ja més de cent anys el 8 de març se celebra el dia de la dona treballadora, una jornada dedicada a reivindicar l’assoliment de la igualtat de gènere i els drets aconseguits per les dones. Tot i que les lluites per a la igualtat han estat quelcom continu i han guanyat moltes victòries, encara avui hi ha desigualtats i la comunitat universitària no n’és una excepció.

Des de l’estudiantat de les universitats catalanes hem de vetllar perquè les desigualtats que ara ens afecten siguin quelcom del passat i que el gènere no sigui un factor determinant a l’hora de cursar un grau i que no determini el nostre salari o quina serà la nostra trajectòria professional i acadèmica.

Demanem a les universitats catalanes que prenguin una actitud de tolerància zero davant de les violències masclistes, assegurant la creació i l’aplicació de protocols. També cal que la comunitat universitària prengui partit activament en el rebuig dels rols de gènere en tots els aspectes de la comunitat.

Cal vetllar perquè no hi hagi bretxa salarial en les universitats, perquè tant homes com dones puguin accedir en igualtat de condicions a llocs de treball de qualitat i les treballadores de les universitats no es vegin discriminades per raó de gènere.

Cal que l’estudiantat prenguem part activa en la defensa dels drets de les dones per eradicar la discriminació a l’entorn universitari.

En conseqüència a l’exposat anteriorment, es demana:

1. La participació activa de la comunitat universitària als actes, aturades i mobilitzacions convocades per diversos sindicats i col·lectius feministes pel 8 de Març.
2. La suspensió d’activitats avaluables i d’assistència obligatòria durant la jornada del 8 de març.

 

Tarragona, 3 de març de 2018

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere