Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Consell de Govern de la Universitat de Barcelona aprova un pressupost de 370,6 milions d’euros

Notícia anterior
Notícia posterior

ub

El Consell de Govern de la Universitat de Barcelona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat avui, amb 33 vots a favor i 4 abstencions, els comptes de la Universitat de Barcelona per a l’any 2018, que s’eleven a 370,6 milions d’euros, xifra que representa un mínim descens del 0,3 % respecte als comptes de l’any passat (371,68 milions d’euros). El pressupost manté l’equilibri pressupostari que ha observat la Universitat els darrers anys. Ara, el Consell Social l’haurà de ratificar definitivament demà, 21 de març.

A la partida d’ingressos, el finançament de la Generalitat de Catalunya, que en el pressupost del 2018 és de 214,33 milions, ha augmentat un 1 % respecte al de l’exercici anterior, com a conseqüència del pagament d’una part del nou edifici de la Facultat de Dret. Els ingressos propis també representen un altre augment important, en passar de 10,1 a 16,2 milions d’euros, un 60 % més. En canvi, disminueix la partida d’ingressos extraordinaris, de 4,1 a 1,9 milions d’euros, un 54 % menys que el 2017; i la d’ingressos finalistes, de 39,9 a 32,3, un 19 % menys respecte a l’any passat.

Pel que fa a les despeses, el capítol 1, el de personal, és el que continua representant una xifra més elevada, que se situa al voltant dels 253 milions d’euros. En els comptes del 2018 s’ha produït una disminució de la càrrega financera, que ha passat d’1,3 milions a 900.000 euros, un 35 % menys. No obstant això, la reducció més significativa ha estat la partida de despeses amb finançament finalista, que ha passat de 39,9 milions el 2017 a 32,3 milions d’euros el 2018.

El gerent de la UB, Francisco Sánchez Montero, ha explicat que s’ha presentat a aprovació el pressupost en aquest moment per la necessitat de tenir un marc estable de gestió davant la manca d’una Llei de pressupostos tant de l’Estat com de la Generalitat . El fet de no tenir Govern de la Generalitat ha endarrerit els terminis, ha apuntat.

El Consell de Govern de la UB també ha aprovat el nou model de finançament dels departaments, en què el personal del departament a temps complet representarà un 20 % del finançament; la docència, un 50 %, i la recerca, un 30 %. El vicerector d’Economia, Oriol Escardíbul, ha afirmat que l’esperit d’aquesta reforma ha tingut en compte el volum d’activitat dels departaments, la voluntat de donar incentius per resultats i retiment de comptes i la major consideració de l’activitat de recerca.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere