Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Generalitat de Catalunya impulsa un nou programa de suport per potenciar les activitats d’impacte internacional

Notícia anterior
Notícia posterior

 

euros

Estarà dotat amb 4 milions d’euros i es publicarà en les pròximes setmanes

Les universitats catalanes podran comptar en breu amb nou programa dotat amb 4 milions d’euros per potenciar les activitats d’impacte internacional. El programa portarà per nom SDUR i es preveu que es publiqui en les pròximes setmanes.

Segons el secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, aquesta nova convocatòria d’ajuts és fruit “de les polítiques consensuades amb el sistema universitari que impulsem des del Govern”, acords que en els últims pressupostos aprovats –els corresponents al 2017– van significar 46,5 milions d’euros d’increment en aquest àmbit que s’han destinat a la millora del finançament de les universitats, a l’ampliació del sistema de tarifació social i altres polítiques com ara programes específics com l’SDUR.

L’objectiu dels ajuts SDUR és promoure i consolidar la generació de coneixement fronterer i la seva transferència, així com donar impuls als plans estratègics i les polítiques científiques conjuntes entre els departaments i/o unitats de recerca beneficiaris i les seves universitats.

En definitiva, aquesta nova convocatòria “ha de permetre que les universitats catalanes facin el següent salt endavant en el seu posicionament internacional en matèria de recerca”. Navarro s’ha referit al nou programa SDUR en el marc del Seminari sobre finançament universitari, organitzat aquest dijous per la Universitat de Barcelona. Durant l’acte d’inauguració, el secretari d’Universitats i Recerca ha fet un anàlisi de la situació actual i ha posat sobre la taula la necessitat de superar la taxa de reposició imposada per l’Estat i avançar en les polítiques de personal, així com en invertir en el manteniment i en la millora de les instal·lacions i les infraestructures. “La brillant activitat universitària no pot esperar més per esdevenir una prioritat política i, sobretot, econòmica”, ha afegit.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere