Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El.Consell.Interuniversitari de Catalunya insta el Parlament a aprovar urgentment la moratòria de 4 anys per l’acreditació del nivell B2 d’una tercera llengua

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ba532e7af5844b24aa28e4997e37e88d

Des del CIC es demana a la Secretaria d’Universitats i Recerca que desenvolupi les actuacions necessàries davant dels grups parlamentaris perquè aquesta mesura pugui ser aprovada abans de la finalització del curs actual

 La Secretaria d’Universitats i Recerca ja té enllestides les esmenes a la proposició de modificació de la Llei 2/2014 de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic presentada pel PSC al Parlament per fer efectiva la moratòria

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) insta el Parlament a aprovar tan aviat com sigui possible la moratòria de quatre anys perquè els estudiants universitaris que van iniciar els seus estudis de grau el curs 2014-2015 no els calgui acreditar el nivell B2 d’una tercera llengua com a requisit imprescindible per a l’obtenció del títol.

Aquesta moratòria, que va ser aprovada pel CIC el juny de 2017, està encara avui pendent de ser validada pel Parlament per tal d’entrar en vigor. Les circumstàncies polítiques excepcionals que es viuen a Catalunya no han fet possible de moment aquesta aprovació.

A aquests efectes, la Junta del CIC –que integra el Govern i les universitats catalanes– ha aprovat avui sol·licitar a la Secretaria d’Universitats i Recerca que desenvolupi les actuacions necessàries davant dels grups parlamentaris per tal que, amb la incorporació de les esmenes que considerin oportunes, s’aprovi la proposició de llei de modificació de la Llei 2/2014 de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic que contempla l’exigència de l’acreditació del coneixement d’una tercera llengua per als estudiants universitaris de grau. La voluntat del CIC és que aquestes esmenes puguin ser tramitades el més aviat possible perquè les aprovi el Parlament i la moratòria entri en vigor abans de l’inici del pròxim curs 2018-2019.

En aquest sentit, el Govern ja té enllestides les esmenes a la proposició de modificació de la Llei 2/2014 de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic presentada pel PSC al Parlament per fer efectiva la moratòria.

Amb la introducció d’aquestes esmenes al text inicialment proposat i l’aprovació de la proposició, el CIC considera que es garantiran els drets dels estudiants. D’una banda, el dret d’aquells que van iniciar els seus estudis de grau el curs 2014-2015 i que els finalitzen enguany de tenir la certesa que l’acreditació del nivell B2 d’una tercera llengua no els hi serà exigida per a l’obtenció del títol. I, de l’altra, el dels futurs estudiants de grau que es matriculin a partir del curs 2018-2019 de conèixer l’exigència de l’acreditació del nivell B2 abans de començar els seus estudis.

En el supòsit que finalment la llei no fos aprovada o no fos aplicable abans de la finalització del curs acadèmic 2017-2018, la Junta del CIC cercaria de manera consensuada la millor manera de donar compliment a la moratòria pactada de quatre anys.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere