Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAB, Eurecat i l’Associació Àmbit B30 impulsen el Hub b30 per resoldre els reptes d’innovació d’empreses i institucions

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Hubb30_general

  La plataforma Hub b30 té l’objectiu de posar a l’abast d’empreses i institucions les capacitats tecnològiques i el coneixement científic de l’Esfera UAB, Eurecat i el seu entorn per innovar i millorar la competitivitat.

  Aquesta iniciativa s’ha presentat avui en un acte a la sala d’actes del Rectorat de la UAB, que ha comptat amb representants de les tres entitats i d’institucions de recerca, associacions empresarials i administracions del territori.

 

La Universitat Autònoma de Barcelona, el Parc de Recerca UAB, Eurecat i l’Associació Àmbit B30 han creat el Hub b30 per fomentar la innovació de les petites i mitjanes empreses del territori. Es tracta d’una plataforma que dóna suport a les empreses i institucions per detectar els seus reptes i necessitats per millorar la seva competitivitat, i oferir-los la solució més adequada, a través de la col·laboració i la interacció.

“La Universitat té el compromís de transferir el coneixement que genera i, per tant, és necessari un diàleg amb la societat a través de la creació d’estructures de cooperació́ amb el teixit empresarial, social i institucions públiques”, ha destacat Javier Lafuente, vicerector d’Innovació i de Projectes Estratègics de la UAB i director del Parc de Recerca UAB. “El Hub b30 esdevé un projecte de cohesió de les entitats del territori per tal d’incrementar la competitivitat de les empreses”.

Segons Josep Monràs, president de l’Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès: “aquest projecte és fruit del treball conjunt i del compromís d’institucions i organitzacions presents a la zona de la B30 per situar aquest territori com al referent al sud d’Europa en l’àmbit de la manufactura avançada, fomentant la creació d’eines que ajudin a impulsar i facilitar la generació d’activitat econòmica i d’ocupació i, en definitiva, millorin la vida de les persones”.

Aquesta iniciativa permetrà a les empreses accedir a equipaments i infraestructures d’alt nivell i treballar amb personal investigador d’alt nivell científic i a l’avantguarda del coneixement. Es desenvoluparan projectes a mida, dissenyats per cobrir necessitats específiques de cada empresa o institució. A través de formació, assessorament, recerca col·laborativa o accés a talent, el Hub b30 pretén ajudar a les empreses i entitats a ser més innovadores i competitives.

“Cada vegada són més les empreses que tenen clar que innovar és fonamental per mantenir la seva posició o per ampliar les seves perspectives de negoci. L’aliança entre Eurecat, la UAB i l’Associació Àmbit B30, a través del Hub b30, permetrà oferir a les empreses el coneixement i les tecnologies més innovadores i disruptives”, ha assenyalat Xavier López, director general corporatiu i d’operacions d’Eurecat.

Per tal de donar a conèixer les tecnologies i capacitats que el Hub b30 posa a disposició de les petites i mitjanes empreses, una de les primeres activitats que desenvoluparà és l’organització de diferents trobades sobre innovacions i tendències en àmbits específics. Aquestes jornades, anomenades Brunchs d’Innovació, estaran centrades en casos concrets d’aplicació d’una tecnologia o innovació disruptiva en un sector o mercat determinat. S’abordaran exemples d’innovacions relacionades, per exemple, amb la seguretat, la salut, l’eficiència, la sostenibilitat, la mobilitat o la comunicació.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere