Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El préstec de llibres electrònics a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya augmenta més d’un 46% durant el 2017

Notícia anterior
Notícia posterior

ebooks

Durant l’any 2017, les biblioteques integrades al Sistema de Lectura Pública de Catalunya han incrementat un 46’34 % el préstec de llibres electrònics (e-books) a través de la plataforma eBiblioCat <htttp://ebiblio.cat>. D’aquesta manera, en aquest darrer any s’han arribat als 156.000 préstecs, això és 428 préstecs de mitjana diària en front dels 106.735 realitzats durant l’any 2016.

També, en comparació amb 2016, l’any 2017 va augmentar quasi un 24% el nombre de persones que han utilitzat almenys una vegada aquest servei, i d’aquesta manera s’ha superat àmpliament la xifra de 33 mil usuaris actius des de la posada en marxa de la plataforma (juny de 2015). Cada usuari actiu hauria fet una mitjana de 8,5 préstecs al llarg de l’any passat.

Pel que fa a la col·lecció, tot i que les limitacions del mercat no permet disposar de la mateixa oferta que en suport paper, el nombre de títols disponibles ja ha sobrepassat els 7.000, amb un total aproximat de gairebé 115.000 llicències d’ús.

eBiblioCat és el servei de préstec de llibres electrònics que les biblioteques públiques de Catalunya ofereixen als seus usuaris. Aquest servei, que és gratuït per als usuaris, permet descarregar obres de forma legal mitjançant dispositius mòbils i ordinador. Aquest projecte conjunt del Departament de Cultura, la Diputació de Barcelona i Biblioteques de Barcelona forma part del programa eBiblio que promou el Ministeri de Cultura en col·laboració amb els governs autonòmics.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere