Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Generalitat de Catalunya fomenta la formació professional dual en l’àmbit de l’edificació i obra civil

Notícia anterior
Notícia posterior

dual

Ha estat a través d’un conveni entre el Departament d’Ensenyament, l’empresa Saint-Gobain Placo -líder en la fabricació de plaques de guix-, i l’associació espanyola d’instal·ladors de plaques de guix AD’IP

El Departament d’Ensenyament, l’Asociación Española de Instaladores de Placa de Yeso Laminado, Falsos Techos y Aislamientos – AD’IP-  i les empresa Saint- Globain Placo Ibérica han signat un conveni l’objectiu de promoure i desenvolupar la formació professional dual en el sector d’edificació i obra civil. Les actuacions previstes al conveni es duran a terme a través de l’Institut Provençana de l’Hospitalet de Llobregat.

A través d’aquest conveni les tres parts col·laboraran per fomentar els cicles formatius de grau mitjà d’Obres d’interior, decoració i rehabilitació i de Construcció, en règim de formació en alternança i amb formació dual. L’objectiu és millorar la qualificació professional de les persones en l’àmbit de la instal·lació de plaques de guix laminat.

L’acord preveu l’alternança de la formació i del treball mitjançant un contracte per a la formació o una beca de formació; així com el reconeixement acadèmic de l’activitat realitzada per l’alumnat a l’empresa i el reconeixement acadèmic de la formació impartida per la mateixa empresa. Un altre aspecte que preveu l’acord és la possibilitat d’adequar periòdicament el contingut curricular del corresponent cicle formatiu a les necessitats del sector. Ensenyament oferirà a l’empresa orientació pel desenvolupament de la formació dual i en farà un seguiment del procés.

D’altra banda, l’empresa treballarà amb el Departament per oferir cursos de formació i actualització tecnològica al professorat que imparteixi els estudis relacionats amb el sector. Alhora, l’empresa facilitarà als docents la utilització de les seves  instal·lacions per a l’ús didàctic .

Altres actuacions que contempla el conveni són: l’oferta de formació professional per a col·lectius singulars proposats per l’empresa, l’accés del personal treballador de l’entitat als cicles formatius, les proves d’accés als cicles formatius, informació i promoció de la formació professional i la transferència de coneixement i tecnologia. L’acord tindrà vigència entre el 31 de juliol de 2018 i fins al juliol del 2022.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere