Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

VAGA : Manifest del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) sobre la vaga estudiantil d’aquest dijous 26 d’abril

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ceucat

 

NOTA EN MOTIU DE LA VAGA CONVOCADA PEL PROPER DIA 26 D’ABRIL DEL 2018

Des d’inicis d’abril, diverses assembles i sindicats d’estudiants han cridat a la vaga estudiantil pel 26 d’abril del 2018. 

Però aquesta convocatòria té una doble vessant, coincideix amb el dia internacional de la Visibilització Lèsbica. El motiu principal de convocatòria de la vaga és la rebaixa del 30% dels preus públics de graus i màsters. Així mateix, creiem que cal fer palès totes les reivindicacions que defensem i que ens afecten com a col·lectiu universitari. Cal revertir les retallades, que es posi fi a la precarietat laboral dels treballadors de les universitats, que s’equiparin els preus de grau i màster i que es rebutgi la reforma del 3+2.

Som responsables de vetllar i garantir el dret a vaga. Tanmateix, volem que les vagues es convoquin de manera unitària, transversal, pactada i tenint en compte la opinió de tot l’estudiantat, per no entrar en contradiccions entre el propi col·lectiu, ja que qualsevol vaga que no sigui convocada des del diàleg està condemnada al fracàs 

Des del CEUCAT, reafirmem la universitat com a generadora de coneixement, de pensament crític i de propostes des d’àmbits polítics, culturals, econòmics i socials. La universitat és un dels màxims exponents de la societat del coneixement i un espai de consolidació per les diferents lluites socials. Tot i que l’assoliment de la igualtat han estat una lluita continua i han aconseguit moltes victòries, encara hi ha discriminacions.

Creiem que és clau donar ressò i importància a la lluita del col·lectiu LGTBI donat el desafortunat solapament de la vaga amb la seva jornada de lluita. No obstant, creiem que aquest fet posa de manifest la necessitat de la unió d’ambdues lluites, l’estudiantil i la del col·lectiu LGTBI. Cal construir la igualtat dins del moviment estudiantil i comprendre que les victòries d’una comunitat concreta són un avenç per totes les que lluitem i patim opressió.

Aquesta jornada de lluita estudiantil pot reforçar i unir les lluites entre recuperar els preus públics del 2011-12 i reivindicar més que mai la jornada del Dia Internacional de la Visibilització Lèsbica des del món estudiantil.

En conseqüència a l’exposat anteriorment, el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes acorda:

1. Instar als col·lectius estudiantils universitaris que convoquen la mobilització del 26A a incloure reivindicacions del Dia Internacional de la Visibilització Lèsbica.

2. Instar als Equips de Deganats i Rectorats de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques a la suspensió d’activitats avaluables i l’assistència obligatòria durant la vaga convocada pels sindicats i el Dia Internacional de la Visibilització Lèsbica; 26A.

3. Reivindicar l’essencial unitat en la comunitat universitària des dels equips de rectorat, sindicats del personal docent i investigador i del personal d’administració i serveis fins a la representació i el moviment estudiantil per fer efectiva la rebaixa del 30% en els preus públics i revertir l’infrafinançament que pateix el sistema universitari català fins a equiparar-se a la mitjana de la OCDE de 1,22% del PIB.

Barcelona, 24 d’abril de 2018

S’adhereixen:

Consell d’Estudiants de la Universitat de Barcelona

Consell d’Estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona

Consell d’Estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya

Consell d’Estudiants de la Universitat Pompeu Fabra

Consell d’Estudiants de la Universitat Rovira i Virgili

Consell d’Estudiants de la Universitat de Lleida

Consell d’Estudiants de la Universitat de Girona 

Consell d’Estudiants de la Universitat Oberta de Catalunya 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere