Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Consell Escolar de Catalunya qualifica de ”linxament públic” el tractament mediàtic dels docents de l’IES El Palau

Notícia anterior
Notícia posterior

consell_escolar_de_catalunya

En un comunicat, el president, Lluís Font referma la seva confiança en mestres i professors

El president del Consell escolar de Catalunya (CEC), Lluís Font, ha emès un comunicat aquest dilluns per manifestar ”repulsa” pel tractament mediàtic i a les xarxes socials que han fet alguns mitjans i líders polítics, dels professors de Sant Andreu de la Barca investigats per delictes d’odi arran de l’1-O. Per Font, el ”linxament públic” d’aquests educadors constitueix una ”greu irresponsabilitat” i atempta contra els seus drets de ciutadans en un sistema democràtic. Font es reafirma en la seva confiança en mestres i professors del país, un col·lectiu que considera que sempre ha estat ”a l’alçada dels reptes que havien d’afrontar”.

Font reivindica que l’escola ha d’estar oberta a ‘entorn, tot preservant ”la pròpia idiosincràsia”. Considera que com a institució social ha d’educar en l’esperit crític dels alumnes per a què aquests esdevinguin ciutadans lliures i respectuosos de l’alteritat, en una societat democràtica avançada. En el seu comunicat, Font recorda que l’Assemblea de Docents de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca, destaca ”l’excel·lent feina” que fan aquests professors, i consideren que els atacs “suposen un argument més per continuar exercint la seva feina d’educadors amb els valors democràtics de convivència i llibertat”. També fa referència a les denúncies per ”difamació, calúmnies i injúries” dels familiars dels professors que expliquen que l’endemà de l’1-O, es va donar opció als alumnes de batxillerat a participar en un petit acte al pati, consistent a fer uns minuts de silenci, i que en cap cas, els professors van imposar la seva opinió ni van assenyalar els fills de guàrdia civils.

EDITORIAL de la revista LO CAMPUS : “CARTA OBERTA als batxillers i universitaris amb pares Guàrdies Civils o Policies Nacionals que han denunciat a mestres i professors de Catalunya” … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere