Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Generalitat de Catalunya i Bankia potencien el nou perfil professional de bioinformàtica a través de la formació professional dual

Notícia anterior
Notícia posterior

350-678-bioinformatica

L’acord té lloc en el marc del conveni de col·laboració per desenvolupar accions de millora de la qualitat de l’FP. Es preveu que Bankia pugui donar suport a projectes en modalitat dual

L’objectiu és impulsar, en règim d’alternança i amb formació dual, el nou cicle de grau superior Desenvolupament d’Aplicacions Web adaptat a la Bioinformàtica, amb la col·laboració de l’Associació Bioinformàtics Barcelona (BIB), amb l’objectiu de millorar la qualificació del personal del sector

El Departament d’Ensenyament de lka Generalitat de Catalunya i Bankia potenciaran el nou perfil professional de bioinformàtica a través de la formació professional dual. La iniciativa, amb la col·laboració de l’Associació Bioinformàtics Barcelona (BIB),  té com a finalitat potenciar, en la modalitat de formació dual, el nou perfil professional del cicle formatiu de grau superior Desenvolupament d’Aplicacions web adaptat a la Bioinformàtica.

Ensenyament vol, d’aquesta manera, estendre el règim d’alternança i en formació dual en el sistema educatiu i alhora impulsar la implementació de nous perfils professionals. Amb aquest conveni es propicia la col·laboració de l’Associació BIB, amb la participació de les empreses i entitats públiques, per tal d’oferir estades a l’empresa a l’alumnat d’aquest nou perfil professional.

L’acord permetrà a l’alumnat cursar en modalitat dual el cicle formatiu de grau superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web, adaptat al perfil professional Bioinformàtica,que s’imparteix a l’Institut Provençana de l’Hospitalet de Llobregat. L’Associació BIB -amb l’objectiu de millorar la qualificació professional i la seva inserció laboral en el sector- oferirà estades en empreses i entitats públiques amb formació dual,  en els sectors sanitari i de recerca, amb la finalitat que l’alumnat pugui compaginar els estudis amb l’activitat a l‘empresa durant la durada del cicle i els capaciti com a propers tècnics bioinformàtics.

La bioinformàtica ha estat identificada com un dels grans reptes científics i tecnològics pels propers anys. L’objectiu d’aquest cicle formatiu és formar tècnics informàtics amb coneixements en ciències de la vida que els capaciti per entendre els conceptes bàsics i les eines bioinformàtiques més comunes utilitzades en el sector.

La competència professional principal d’aquest títol consisteix a desenvolupar, implantar i mantenir aplicacions web utilitzant tecnologies específiques, garantint l’accés a les dades de forma segura i complint els criteris d’accessibilitat, usabilitat i qualitat exigides en els estàndards establerts, amb la utilització de les eines i aplicacions informàtiques relacionades amb les ciències òmiques i amb el disseny de nous fàrmacs.

L’acord permet que el Departament d’Ensenyament i la Fundació Bankia col·laborin  en accions de promoció i de suport a la formació professional, projectes d’aprenentatge servei, innovació amb adquisició d’aprenentatges a l’entorn laboral, transferència de coneixement i de tecnologia en els ensenyaments professionals, formació del professorat, i accions formatives adreçades a tutors a l’empresa.

Aquest acord, cofinançat per Bankia mitjançant el conveni amb Ensenyament, s’inicia a començaments del mes de maig, i s’obriran sis vacants per fer formació professional en règim dual en entitats i  hospitals públics.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere