Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El claustre de la UVic-UCC aprova la candidatura d’Oriol Amat com a nou rector amb un 78% dels vots favorables

Notícia anterior
Notícia posterior

uvic

El Patronat de la FUB farà el nomenament oficial en una sessió plenària el 28 de juny

El claustre de la UVic-UCC ha aprovat aquest dijous al migdia amb un 78% de vots favorables donar suport a la candidatura de l’economista català Oriol Amat com a nou rector de la universitat. Amat, que és catedràtic d’Economia i Comptabilitat de la UPF i exdiputat de JxSí, ha presentat el seu programa en una sessió extraordinària a l’Aula Magna de la UVic. Amat ha defensat un pla per a l’excel·lència, la internacionalització i l’impacte científic, econòmic i social de la universitat i ha assegurat que la UVic-UCC és la universitat catalana “que ho té millor per fer un gran salt qualitatiu en els propers anys”. A partir d’aquí, el Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB) nomenarà oficialment Amat com a cinquè rector de la UVic-UCC en la sessió plenària del proper 28 de juny.

En la sessió extraordinària d’aquest dijous, a la qual han assistit 315 claustrals dels 600 convocats, els representants de la comunitat han explicat el procés de selecció del candidat en el qual han participat a través de la comissió de selecció. Per ells ha estat un “procés transparent en què s’ha escollit el millor candidat dels possibles”. El claustre ha estat presidit per la presidenta del Patronat de la FUB i alcaldessa de Vic, Anna Erra, que ha agraït la feina del fins ara rector, Jordi Montaña, durant aquests 8 anys. Tot seguit, Amat ha desglossat el seu projecte durant 45 minuts i ha demanat el suport de la comunitat per tirar endavant “un projecte il·lusionant a través d’un canvi tranquil”. Tot i que la posició del claustre no era vinculant, Amat ha dit que, per a ell, sí que ho és i ha deixat clar que només acceptarà el càrrec “si això d’avui surt bé”. El candidat ha centrat el seu pla d’actuació en quatre objectius principals: “potenciar la màxima il·lusió i cohesió dels membres de la comunitat universitària”; situar les persones al centre per contribuir “a un món millor”; “garantir l’excel·lència en totes les activitats que la universitat porti a terme”; i “maximitzar l’impacte científic, econòmic i social”. Per al candidat a rector, l’estratègia que ha tingut la UVic-UCC en els darrers anys “ha anat en la bona direcció”, i ha assegurat és la universitat catalana “que ho té millor per fer un gran salt qualitatiu en els propers anys”.

Pròxims passos

Amat ha assegurat que, un cop sigui nomenat nou rector, impulsarà un pla a 90 dies durant els quals parlarà amb tothom per fer un diagnòstic i detectar la situació, identificar mesures a prendre i avaluar-ne l’impacte. A més, també ha anunciat la redacció d’un nou pla estratègic 2019-2022. Amb aquest posicionament del claustre, el Patronat de la FUB, en la sessió plenària del pròxim 28 de juny, nomenarà a Oriol Amat cinquè rector de la UVic-UCC. El passat 19 d’abril, un Patronat extraordinari va designar Amat com a candidat a rector. Amat va ser escollit d’entre les 13 candidatures que van presentar-se per liderar la institució.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere