Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un 68% de notaries no ofereix l’opció de triar llengua, segons Plataforma per la Llengua

Notícia anterior
Notícia posterior

notaries

El Col·legi de Notaris es compromet a aplicar mesures per reforçar informació sobre el dret d’opció lingüística

Un 68% de notaries no ofereix l’opció de triar la llengua en què es redactaran els documents notarials o les escriptures, segons l’Estudi sobre usos lingüístics a les oficines notarials de Catalunya que ha elaborat Plataforma per la Llengua.

L’enquesta s’ha dut a terme amb una mostra de 248 enquestes presencials a clients que sortien de 53 notaries a Catalunya i que es va fer del 18 de setembre al 20 d’octubre del 2017. Plataforma per la Llengua ha destacat que hi ha una gran desproporció a favor del castellà en la redacció dels documents notarials. El 73,2% s’escriu en castellà i un 24,6 en català, segons unes dades que s’han fet a partir d’enquestes a clients i no els documents absoluts. “Era el mateix un client particular que havia tramitat el seu testament que una entitat bancària que havia portat 100 hipoteques”, ha explicat el cap de l’àrea de Drets Lingüístics i Empresa de Plataforma per la Llengua, Òscar Adrià Ibáñez.

En aquest context, el Col·legi de Notaris de Catalunya s’ha compromès a aplicar mesures per reforçar informació sobre el dret d’opció lingüística.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere