Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els alumnes catalans d’arts plàstiques i disseny mostren el seu talent davant del sector educatiu i empresarial

Notícia anterior
Notícia posterior

arts

És en el marc de la IV Jornada Art i Disseny, on s’han presentat els projectes dels alumnes dels cicles formatius d’arts plàstiques i disseny amb l’objectiu de facilitar-los la seva inserció laboral

Joan Mateo, secretari de Polítiques Educatives: “La combinació escola-empresa ha de ser un espai per generar innovació i experimentació que ha de permetre evolucionar cap a un dels grans objectius del Departament d’Ensenyament com és la formació al llarg de la vida”

Els alumnes catalans d’arts plàstiques i disseny han mostrat avui, durant tot el matí, el seu talent davant del sector educatiu i empresarial. Ha estat en el marc de la IV Jornada d’Art i Disseny, que ha aplegat a prop de 500 assistents al Cosmocaixa. Una jornada que suposa un punt de contacte entre els alumnes de les 27 escoles d’art i disseny d’arreu del territori, i representants d’empreses que col·laboren amb les escoles o bé que ho podrien fer en un futur.

A través d’aquesta jornada, es fa difusió de les capacitats dels joves talents catalans dels cicles formatius d’arts plàstiques i disseny, coincidint amb el període de preinscripció a les proves d’accés a aquests ensenyaments. Alhora, és també una forma de mostrar les possibilitats de realització de projectes reals durant la formació acadèmica i l’alt grau d’inserció laboral dels ensenyaments d’art plàstiques i  disseny. Finalment, permet donar a conèixer entre els ciutadans i empreses la feina que es du a terme des de les escoles d’art. D’altra banda, es vol contribuir a difondre el paper de les escoles d’art en el creixement econòmic de Catalunya, ja que permet resoldre reptes, crear innovació i desenvolupar idees avançades.

El secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament, Joan Mateo, ha destacat la feina feta pels alumnes com a mostra de la qualitat dels ensenyaments que imparteixen les escoles d’art: “Les escoles d’art són una xarxa potent que ha de donar resposta a les necessitats que tenim a Catalunya”.

Alhora, ha agraït el paper de les empreses per apostar pel talent dels joves, “a l’escola s’inculquen els conceptes i les competències, i necessitem el laboratori que són les empreses, que permeten complementar la formació dels alumnes. És aquest fet el que permet també fer un salt de qualitat a la formació professional”. En el mateix sentit, ha afegit que “la combinació escola-empresa ha de ser un espai per generar innovació i experimentació que ha de permetre evolucionar cap a un dels grans objectius del Departament d’Ensenyament com és la formació al llarg de la vida”.

Durant la jornada s’han pogut veure en una exposició els projectes dels alumnes, i s’han lliurat els premis al Projecte Talent creatiu i empresa i el guardó al projecte Art Experience. A més, 28 alumnes de les escoles d’art han presentat els seus projectes seleccionats públicament –del total de 109 projectes finals, 22 de cicle mitjà i 87 de cicle superior-, ja sigui de forma presencial o en format vídeo.

A la jornada també assisteixen les institucions dels municipis, dels consells comarcals, de les diputacions o del govern de la Generalitat implicades en el sector de les escoles d’art. Finalment, també s’ha convidat a les cambres de comerç, les institucions professionals o gremis relacionats amb els ensenyaments.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere