Els alumnes catalans d’arts plàstiques i disseny mostren el seu talent davant del sector educatiu i empresarial
És en el marc de la IV Jornada Art i Disseny, on s’han presentat els projectes dels alumnes dels cicles formatius d’arts plàstiques i disseny amb l’objectiu de facilitar-los la seva inserció laboral
Joan Mateo, secretari de Polítiques Educatives: “La combinació escola-empresa ha de ser un espai per generar innovació i experimentació que ha de permetre evolucionar cap a un dels grans objectius del Departament d’Ensenyament com és la formació al llarg de la vida”
Els alumnes catalans d’arts plàstiques i disseny han mostrat avui, durant tot el matí, el seu talent davant del sector educatiu i empresarial. Ha estat en el marc de la IV Jornada d’Art i Disseny, que ha aplegat a prop de 500 assistents al Cosmocaixa. Una jornada que suposa un punt de contacte entre els alumnes de les 27 escoles d’art i disseny d’arreu del territori, i representants d’empreses que col·laboren amb les escoles o bé que ho podrien fer en un futur.
A través d’aquesta jornada, es fa difusió de les capacitats dels joves talents catalans dels cicles formatius d’arts plàstiques i disseny, coincidint amb el període de preinscripció a les proves d’accés a aquests ensenyaments. Alhora, és també una forma de mostrar les possibilitats de realització de projectes reals durant la formació acadèmica i l’alt grau d’inserció laboral dels ensenyaments d’art plàstiques i disseny. Finalment, permet donar a conèixer entre els ciutadans i empreses la feina que es du a terme des de les escoles d’art. D’altra banda, es vol contribuir a difondre el paper de les escoles d’art en el creixement econòmic de Catalunya, ja que permet resoldre reptes, crear innovació i desenvolupar idees avançades.
El secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament, Joan Mateo, ha destacat la feina feta pels alumnes com a mostra de la qualitat dels ensenyaments que imparteixen les escoles d’art: “Les escoles d’art són una xarxa potent que ha de donar resposta a les necessitats que tenim a Catalunya”.
Alhora, ha agraït el paper de les empreses per apostar pel talent dels joves, “a l’escola s’inculquen els conceptes i les competències, i necessitem el laboratori que són les empreses, que permeten complementar la formació dels alumnes. És aquest fet el que permet també fer un salt de qualitat a la formació professional”. En el mateix sentit, ha afegit que “la combinació escola-empresa ha de ser un espai per generar innovació i experimentació que ha de permetre evolucionar cap a un dels grans objectius del Departament d’Ensenyament com és la formació al llarg de la vida”.
Durant la jornada s’han pogut veure en una exposició els projectes dels alumnes, i s’han lliurat els premis al Projecte Talent creatiu i empresa i el guardó al projecte Art Experience. A més, 28 alumnes de les escoles d’art han presentat els seus projectes seleccionats públicament –del total de 109 projectes finals, 22 de cicle mitjà i 87 de cicle superior-, ja sigui de forma presencial o en format vídeo.
A la jornada també assisteixen les institucions dels municipis, dels consells comarcals, de les diputacions o del govern de la Generalitat implicades en el sector de les escoles d’art. Finalment, també s’ha convidat a les cambres de comerç, les institucions professionals o gremis relacionats amb els ensenyaments.♦