Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’ICD i l’EAPC inicien a Tarragona una formació per contrarestar la violència masclista a través de les xarxes socials en el col·lectiu de joves

Notícia anterior
Notícia posterior

tarragona

El curs s’adreça a totes les persones professionals dels equips comarcals dels circuits de violència masclista 

La formació forma part del Pla Director de Formació  en equitat de gènere de Catalunya 2017-2020

L’Institut Català de les Dones i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya han iniciat avui a Tarragona un curs per contrarestar la violència masclista a través de les xarxes socials en el col·lectiu de joves. Hi participen una vintena de professionals dels circuits comarcals contra la violència masclista de Tarragona.  

Els espais connectats que faciliten les xarxes socials representen un camp d’acció important per a joves i adolescents en relació amb la construcció de les seves relacions socials, identitats de gènere i orientacions sexuals. Espais que no estan lliures de violències masclistes, i que inclús poden multiplicar-ne els efectes donat que faciliten l’anonimat i la suma d’agressors, permeten la repetició, viralitat, difusió i, fins i tot, la normalització d’aquestes violències.

En la formació s’aprofundeix en el valor que les xarxes socials tenen per al col·lectiu de joves i adolescents, i conceptes com la perspectiva de gènere a les xarxes socials; s’ofereixen eines i recursos per contrarestar les violències de gènere 2.0, així com informació sobre el marc legal i de protecció en aquest entorn. També es comparteixen experiències de treball en xarxa i d’atenció.

El curs “Xarxes socials i violència masclista en el col·lectiu de joves” s’ha dissenyat en el marc del Pla Director de Formació en equitat de gènere de Catalunya 2017-2020 que incorpora la transversalitat de la perspectiva de gènere a les administracions públiques de Catalunya i avalua la transferència de la formació en el desenvolupament de la feina en el lloc de treball.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere